Ilyen napsütéses délutánokon csak úgy peregnek vissza a fejemben a tavaly nyári kisebb itáliai kalandozások emlékei.
Át is lapozgattam a képeket, és az egyik, szőlőskertben, olíva- és fügefák között készült fotó adta az ihletet az alábbi, megmosolyogtatóan egyszerű, gyorsan elkészíthető pástétomhoz.
Hozzávalók (1,5 bögrényi adaghoz):
- ½ bögre kimagozott olívabogyó
- ½ bögre héj nélküli tökmag
- 2 gerezd aprított fokhagyma
- ¼ tk. szeletelt, szárított chili (opcionális)
- 3 ek olívaolaj
- 6 ek. víz
- 3 ek. citromlé
- 2 ek. házi tejföl (opcionális)
Az összetevőket botmixerrel (vagy turmix-, illetve aprítógépben) alaposan keverjük össze és már mehet is a kenyérre.
(Forrás: http://www.quitegoodfood.co.nz)