Mielőtt rávetnénk magunkat a mesés ízekre, (már csak a chia mag „kibontakozása” miatt is) érdemes néhány órára (vagy egy éjszakára) a hűtőben pihentetni ezt az egyébként villámgyorsan, mindössze 3 perc alatt összekeverhető pudingot.
Ezzel a lendülettel egyébként a diót is némi „varázslatnak” vetettem alá az éjszaka során: az olajos magvak “superfood” jellegét nem lehet elégszer ismételni, és arról is egyre többet írnak, hogy a bennük lévő vitaminok, ásványi anyagok jobb beépülése, illetve a még könnyebb emészthetőség érdekében érdemes rövid időre sós vízben áztatni, majd alaposan átöblíteni őket a felhasználás előtt. A dió isteni így, teljesen visszaadja a frissen feltört, zsenge termés ízét. A jobb alsó kép levendulaszálának bal oldalán az áztatás előtti, jobb oldalán pedig az ezt követő állapot látható.