Élet-Stílus

Mandulaműtét miatt halt meg egy kilencéves kisfiú

Azt egyelőre az orvosok is csak találgatják, hogy a halálát egy szövődmény, vagy valami egészen más okozta.

Két nappal azután, hogy az orvosok látszólag minden komplikáció nélkül eltávolították a manduláit, meghalt Milwaukeeban élő, kilencéves kisfiú – tudósít az NBC News amerikai hírcsatorna. A kisfiú, akinek nevét szülei kérésére nem hozták nyilvánosságra, orvosai szerint jól viselte a rutineljárásnak számító beavatkozást, ennek ellenére két nappal a műtét után rosszul lett, és hiába kapott gyors segítséget, a kórházba szállítása után meghalt.

Egyelőre a szülők és az orvosok is csak találgatják, mi okozta a gyermek halálát. A legvalószínűbbnek egyelőre az tűnik, hogy a kisfiú valamilyen rejtett okból rosszul reagált arra az ópiátokat is tartalmazó fájdalomcsillapítóra, amit kapott. Az orvosok szerint valószínű, hogy az allergiás reakció annyira súlyos volt, hogy a gyors beavatkozás sem menthette meg a gyermek életét.

A szülők a hírcsatornának elmondták, fiúk két nappal a műtét után, váratlanul lett rosszul. Nem sokkal azután, hogy fájdalomra panaszkodott és oxycodont kapott szüleitől, a kisfiú nehézlégzésre kezdett panaszkodni, majd fulladni kezdett. Hiába érkeztek ki időben a mentők, már nem tudtak rajta segíteni: a kisfiú a kórházba szállítása után agyhalottnak nyilvánították.

Az ügyben belső vizsgálat indult a műtétet végző kórházban, de a biztonság kedvéért egy független cég a kapott gyógyszert is alaposan ellenőrizteti.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik