Élet-Stílus

Céklás-málnás tavaszváró smoothie

Február első hetében, az ajtón kilépve szinte kedvem lett volna táncra perdülni, úgy megörültem a hirtelen jött tavaszi enyhülésnek. Komolyan, még a munkába, iskolába igyekvők is a szokottnál nyugodtabbnak, mosolygósabbnak tűntek reggelente.

Ez a hónap nekem mindig a küszöbön álló tavaszi testi-szellemi megújulás tervezéséről, a télen fogant ötleteim végigviteléhez szükséges, célzott erőgyűjtésről, és az energiám, illetve lendületem fokozatos nyári fordulatszámra hangolásáról szól. Így könnyű áthidalni a meteorológiai tél utolsó heteiben fejét felütő türelmetlenséget…

Na meg úgy, hogy a szokásos reggeli zöld turmixomat olykor-olykor vadító sárga vagy épp vidám pink színűre cserélem. Néhány napja szemeztem már a hűtőmben lesben álló céklákkal, de csak tegnap este villant be az isteni szikra és kezdtem vad kutatásba a fagyasztóban az utolsó doboz, nyáron eltett málna után. Igyekezetemet siker koronázta: olyan különleges házasítása lett a képen látható muci zöldségnek-gyümölcsnek, hogy mindenki, aki eddig idegenkedett a céklától, az mostantól egész biztos a szívébe zárja azt.

Ha már az ötletelésnél tartunk, nem tudok elég hálás lenni azért, hogy egyre több inspiráló, kreatív ember keresztezi utamat, lelkesít és sarkall újabb célok kitűzésére, egyúttal élő például szolgál arra, hogy kitartással, hittel, a szükséges befektetett energiával és egy csipet bátorsággal hogyan válthatjuk valóra legmerészebb álmainkat.

Dacolunk ellene vagy sem, életünk egy része a virtuális térben zajlik, a modern kor vívmányait használjuk hát ügyesen akár arra is, hogy a bennünk szunnyadó ötleteket másokéival összehozzuk, -gyúrjuk, fejlesszük, majd a lehető leghatékonyabb módon megvalósítsuk:

A Be-novative csapata nemrégiben egyedüli magyar vállalkozásként nyert el egy komoly uniós támogatást, mégpedig egy olyan közösségi alkalmazás kifejlesztésére, amely úgy segít az ötletek megfogalmazásában és a problémák megoldásában, hogy a kiber teret és a kiber közösséget is bevonja a folyamatba.

A Prezi, Ustream, LogMeIn vagy a NoSalty mellett nemsokára a Be-novative-ról is egyre többet hallunk majd: a Budapesten és az amerikai Szilícium-völgyben aktív, fiatal magyar startup tagjai olyan rendszer fejlesztésén dolgoznak, amelyben „a szervezetek, közösségek együtt, játékosan találnak megoldásokat a közös kihívásokra, miközben saját kreativitásukat fejlesztik, és ötleteik megvalósítására nyernek közösségi támogatást”. Mindezt egy szoftverben, amely böngészőből és mobil alkalmazásként is elérhető.

A pszichológusból lett startupper, Várnagy Priszcilla vezette csapat rendszere már bizonyított olyan nagyvállalatok innovációs folyamatainak támogatásánál, mint a Telenor, a Microsoft, a Cisco, az Aon Hewitt, vagy a GE. Számos nemzetközi elismerés mellett a be-novative megnyerte a NASA és a Google által alapított Singularity University Global Impact versenyének díját.

A platform nyilvános felületén egyébként már több ezer felhasználó gyűjt inspirációt és inspirál másokat a legkülönbözőbb témákban.

No, megnézem, hátha van olyan céklatermesztő az alkalmazásban, aki a terméke népszerűsítésére keres fogódzókat, esetleg hasznát veheti az alábbi receptnek.

céklás-málnás smoothie
Céklás-málnás smoothie. Fotó: Kardamom

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • ½ (nagyobb) cékla
  • 20 dkg fagyasztott málna
  • 1 banán
  • ½ citrom leve
  • 1 bögre mandulatej
  • 2 szem datolya
  • jégkocka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik