Élet-Stílus

A szcientológusok webshopjánál talán nincs is szürreálisabb bolt a világon

Vincze Miklós
Vincze Miklós

újságíró. 2016. 02. 12. 18:14

Az L. Ron Hubbard által alapított, világszerte bírált egyház több, mint hat évtizede talpon van, benéztünk a boltjukba.
Korábban a témában:

A szcientológusok jó része saját bevallása szerint is több millió forintot költött el különböző egyházi szolgáltatásokra – ez irreális összegnek tűnik, de egyedül a clearré váláshoz egy-két millió forintot kell letenni az asztalra, ami korántsem tartalmazza a könyvek, tanfolyamok, előadások, CD-k és DVD-k árait. Nem csoda tehát, hogy néhány, a csoportból kiábrándult ember az öngyilkosságba, vagy a világ túlsó felére menekült.

L. Ron Hubbard (1911-1986)

A sztárokkal teli (közéjük tartozik például Tom Cruise és John Travolta, aki saját bevallása szerint már kézrátétellel gyógyít) egyházról tavaly megjelent Szcientológia-dokumentumfilm, a Going Clear minden eddiginél jobban rávilágít a színfalak mögötti történésekre.

Megnéztük webshopjukat, ami elég ijesztőnek bizonyult, tekintve, hogy valaki tényleg képes naivan ennyit fizetni egy előadáscsomagért, könyvekért vagy egy idejétmúlt technológiáért.

“Mint kéz a kesztyűbe” – 133 ezer forintért távirányítós Discmant, hordozható erősítőt és fejhallgatót vásárolni 2016-ban egészen biztosan jó ötlet? Egyáltalán minek az erősítő?

A kezdő szó hosszú ő-jével nem sikerült megbirkózni

A Szcientológia Egyház a követői számát több millióban állapítja meg, Janet Reitman szakíró szerint viszont alig 100-200 ezren lehetnek, akiknek döntő többsége Amerikában él.

“A Théta Uralma ebből a nézőpontból mutatja be azt a technológiát, amely hidat képez a 8-80 és a 8-8008 ismeretei között, az első teljes magyarázatot adja az Ok témájára, és maradandóan átirányítja figyelmünket a mest-ről a Thétára.”

Nem nyúlszívűek számára készült. Ez itt a merész és kendőzetlen igazság a múltról és arról, hogy a lények hogyan lettek “emberek”

Egy több billió éven átívelő utazás, amely elvezet nemcsak ennek az univerzumnak a legtávolabbi szegletébe, de más univerzumokba is. Thétacsapdák, fixírozócsaták, otthonuniverzumok, űropera, megszálló erők, kettős időnyomos események és az összes többi, aminek révén magyarázatot kapunk arra, hogy MIÉRT vagyunk itt, és HOGYAN kerültünk ide.

“A lény egy Kiszolgáló fakszimilét használ: ez egy olyan mechanizmus, amely arra szolgál, hogy kimagyarázza az életben történő kudarcokat, ám amely ezután káros viselkedésmintákba és további kudarcba rögzíti a személyt.”

Önprocesszinglisták!

Majd’ félmillió forintért mindenkinek megéri a Szcientológia doktorává válni, főleg, ha ez rehabilitálja az etikáját!

“Életünk héttizedét munkával, egytizedét a családdal, egytizedét politikával, egytizedét pedig kikapcsolódással töltjük.” – És mikor alszunk? A hangzatos A Munka problémái című kötetből 7300 forintért valószínűleg ez is kiderül.

Bevezetés a Szcientológia Etikába – mivel felettébb etikus egy-két millió forintot elkérni a clearré váláshoz, majd további százezreket a könyvekért, előadások felvételeiért és az élő előadásokért.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.