Belföld

Szűri a Klik a szcientológusokat

szcientológia egyház (szcientológia)
szcientológia egyház (szcientológia)

Tájékoztatják a tankerületeket az iskolákba beszivárgó szekta tevékenységéről, amiben tudtukon kívül vesznek részt ezrek.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ naprakész információkkal látja el a tankerületeket a szcientológiai egyház és társszervezeteinek működéséről és módszereiről – közölte a Klik, miután hétfőn a Társaság a Szabadságjogokért arról írt, hogy a szcientológusok drogterápiának álcázva folytatják tevékenységüket iskolások körében.

A TASZ jelentése szerint a Szcientológia Egyház tagjai számos olyan szervezetet hoztak létre, melyek áltudományos módszerekkel drogterápiának vagy drogprevenciónak álcázott marketingtevékenységet folytatnak az egyház befolyásának növeléséért.

A Klik az MTI kérdésére kifejtette: a tankerületek és az intézmények előzetesen szűrik az iskolákban megszervezendő prevenciós eseményeket és az előadásokat tartó szervezeteket.

A szcientológia alapítója L. Ron Hubbard sci-fi író. Kritikusai üzleti szervezetnek tartják, mely a hívők kizsákmányolásából tartja fenn magát. A Magyarországi Szcientológia Egyházat 1993-ban a parlament destruktív szektának minősítette, a Nemzetbiztonsági Hivatal társadalomra veszélyes mozgalomként tesz róla említést. A TASZ jelentése szerint célja a minél nagyobb gazdasági és politikai befolyásszerzés. A mentális zavarokról, szenvedélybetegségekről áltudományos elméleteket állított fel, „drogterápiáinak” számos halálos áldozata van.

A drogmentes maratont szervező „Együtt egy Drogmentes Magyarországért Alapítvány” is a szcientológusok érdekkörébe tartozik, mégis több tízezer iskolást, szülőt, pedagógust, sportolót és köztisztviselőt mozgatnak meg, akik gyakran nem sejtik, hogy miben vesznek részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik