Belföld

Szcientológusokkal bulizik az MTVA, az emberminisztérium és a főváros

szcientológusok (Array)
szcientológusok (Array)

Kábítószer-ellenes világnapi rendezvényt tartanak a Margitszigeten, a „szakmai hátteret” szcientológus szervezet biztosítja.

Június 26-án neves hazai sztárok, valamint Ron Carter Grammy-díjas jazzbőgős és zenekara adnak koncertet a kábítószer-ellenes világnap alkalmából a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon – tudósít az MTI. Beszélgetések is lesznek a témában, melynek kiemelt médiapartnere, közvetítője és támogatója az MTVA. A koncerten egyebek mellett Radics Gigi, Boggie, Kocsis Tibor és ByeAlex is fellépnek.

A közleményben azt írják: az esemény széles körű együttműködésnek köszönhetően valósul meg, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Főpolgármesteri Hivatal pártolásával. A rendezvény szakmai hátterét a Magyar Prevenciós Alapítvány biztosítja Zacher Gábor toxikológus, a BRFK Bűnmegelőzési Osztálya, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával. Kiemelt médiapartner az MTVA, az egész napos rendezvényről a Kossuth és a Petőfi rádió, valamint a Petőfi TV is tudósít.

Szcientológusok mindenütt

Utánanéztünk a “szakmai hátteret” biztosító Magyar Prevenciós Alapítványnak: a bíróság nyilvántartása szerint a szervezet egyik képviselője Soós Zoltán. Soós büszkén írja honlapján, hogy „Szabadságérmet” kapott a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségétől. Ő volt a szcientológusokhoz kötődő Drogmentes Magyarországért Maraton ügyvezetője is, saját bevallása szerint „lassan 14 éve szcientológus”. Az alapítvány másik vezetője, Braun Mónika a Drogmentes Magyarországért Maraton elnöke.

A szcientológus egyházat széles körben üzleti szervezetnek tartják, mely a hívők kizsákmányolásából tartja fenn magát. Korábban írtuk: a szcientológusok az iskolákba is megpróbálnak beszivárogni a drogprevenció ürügyén. Magyarországi szervezetüket a Nemzetbiztonsági Hivatal a társadalomra veszélyes mozgalomként tartja számon. Célja a minél nagyobb gazdasági és politikai befolyásszerzés. A mentális zavarokról, szenvedélybetegségekről áltudományos elméleteket állítottak fel, „drogterápiás” módszereik halálos veszélyeket hordoznak magukban.

A városvezetés nem támogatja a szcientológus alapítványt

Cikkünk megjelenése után a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága jelezte: a Főpolgármesteri Hivatalnak a Magyar Prevenciós Alapítvánnyal nincs semmilyen szerződése és nem is támogatja azt, ezen kívül hangsúlyozták, hogy “a rendezvénynek a Margiszigeti Szabadtéri Színpad ad helyet”.

Korábban a Fidesznek is komoly aggályai voltak

2007-ben a Fidesz – akkor ellenzékben – arra szólította fel a baloldali kormány tagjait, hogy tisztázzák: milyen kapcsolatot ápolnak a szcientológia egyházzal. A párt akkori helyettes szóvivője, Cser-Palkovics András azt mondta: mind a Fidesz, mind a közvélemény jogosan várná el a színvallást, mert a Heti Válasz által a 100 legbefolyásosabb szcientológusról közzétett lista alapján kiderült: Gyurcsány Ferenc cége, az Altus is résztulajdonos volt egy olyan társaságban, melynek másik tulajdonosai a szcientológiai egyház meghatározó tagjai.

Cser-Palkovics akkor hangsúlyozta: a szcientológusokkal szemben a Nemzetbiztonsági Hivatal évről évre olyan megállapításokat tesz, melyek szerint ez egy nagyon veszélyes szervezet olyan célokkal, mint a totalitárius berendezkedés, anyagi kizsákmányolás, a gazdasági és politikai hatalom megszerzése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik