Élet-Stílus

Kísérteties dologra bukkant egy építőmunkás egy százéves szellőzőben

24.hu
24.hu

2016. 02. 02. 15:59

Valósággal halálra rémült az az építőmunkás, aki egy Ouija táblát talált, miközben egy öreg ház felújításán dolgozott. Különösen, mert a szellemidézéshez használatos eszköz nem a pincében, vagy a padláson porosodott, hanem egy szellőző mögé, a falba volt elrejtve. Ha a munkásnak nem kellett volna kibontania a falat, sohasem találja meg. A kísérteties tárgy legalább száz éve volt a falban.

Fotó: Imgur

Az Ouja tábla a legenda szerint ősi találmány, valamikor az időszámításunk előtt 1100-ban Kínában keletkezett. A köztudatba csak jóval később, 1848-ban robbant be. Egy amerikai testvérpár, Kate és Margaret Fox kürtölték tele a sajtót azzal, hogy képesek kapcsolatba lépni a túlvilággal, a tábla segítségével. A nővérek rövid idő alatt koruk igazi hírességeivé váltak.

ouija-tabala(960x640).jpg (ouija, szellemidézés, )
Ouija

Aztán 1981-ben egy cég elkezdte az Ouija sorozatgyártását. A „beszélő táblákon” különböző asztrológiai, illetve okkult szimbólumok mellett az ábécé betűi láthatók, a számok nullától kilencig, illetve egy „igen” és egy „nem” felirat. Tartozik hozzá egy (általában görgő) jelölőeszköz, amire a táblát körülülők ráhelyezik a mutatóujjaikat. Aztán kérdeznek valamit egy szellemtől, és az úgy válaszol nekik, hogy az „igen”, vagy a „nem” mezőre manőverezi a kezeiket, vagy a válaszát kirakja a betűkből, illetve a számokból.

Bár a szellemvilág hívei, az okkultisták, sőt, olykor keresztény lelkészek is elítélik az Ouija használóit, a játék időnként divatba jön. Legutóbb 2014 karácsonyán volt slágerajándék.

(via Mirror)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.