Élet-Stílus

Nem tanácsos karácsonykor szellemidézést játszani!

ouija-tabala(960x640).jpg (ouija, szellemidézés, )
ouija-tabala(960x640).jpg (ouija, szellemidézés, )
Démonok hordáit szabadíthatja a házára, aki az ünnepek alatt fordul a sötét erőkhöz, figyelmeztet egy ír katolikus pap és ördögűző.

Eszébe ne jusson valakinek Ouija táblát ajándékozni karácsonyra, pláne használni azt, figyelmeztetetett egy ördögűzésben járatos ír, katolikus pap és paranormális nyomozó, miután a Google nyilvánosságra hozta a karácsonyi szezonra vonatkozó jóslatait.

A keresőóriás kattintások milliárdjait analizálva arra jutott, hogy a viktoriánus kor egyik kedvelt játékának modernizált változata már jóval az ünnepek előtt hiánycikk lehet az internetes kereskedőknél. A lelkész szerint azonban, aki az ünnepek alatt használja a táblát, azt kockáztatja, hogy démoni seregek szállják majd meg az otthonát – írja az ír Independent.

Amint arról korábban már írtunk, a „beszélő-”, vagy magyarul boszorkánytáblának is hívott Ouijanak meglehetősen félelmetes a híre okkultista körökben. Az eszköz egy egyszerű fatábla, amin az ábécé betűi szerepelnek, a számok nullától kilencig, az „igen”, és „nem” szavak, esetleg köszöntések, mint a „helló”, vagy a „viszlát”, és lehetnek rajta különböző „mágikus” szimbólumok, grafikák. A táblához tartozik a „planchette”, vagyis egy általában szív alakú, a közepén lyukas, apró görgőkkel felszerelt mutató. A szeánszok résztvevői körbeülik a táblát és ujjaikat a planchette-re helyezve megpróbálnak túlvilági lényeket megidézni. Ha sikerrel járnak, a szellem elkezdi mozgatni ujjaik alatt a planchette-et, és a középső lyukat betűről betűre mozgatva írja le nekik a választ a kérdéseikre.

Visszatérve a dublini paphoz, aki a neve elhallgatását kérve nyilatkozott az Independentnek, azt mondta:

„A gonosz erőket nagyon könnyű elszabadítani, de megszabadulni tőlük már nagyon nehéz. Az emberek, különösen a fiatal kamaszok, szeretnek az Ouijával kísérletezni. Naivan azt gondolják, hogy csak az eltávozott szeretteikkel fognak beszélgetni, de ez nem így működik. Ez olyan, mintha valaki Afrikába utazna, azt gondolva, hogy csak a csodákat látja majd, mert immunis az Ebolára.”

Az Ouija egyébként nem véletlenül lett slágerajándék: idén ősszel jelent meg Stiles White rendezésében egy a játékot középpontba helyező Ouija című tinihorror.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik