Élet-Stílus

Le a metrón tapizó perverzekkel!

24.hu
24.hu

2015. 11. 10. 18:16

Persze, az embernek szüksége van érintésre, de ahogy a világon mindent, testi közelséget lopni is, több mint helytelen. Mégis vannak, akik a tömeget, zsúfoltságot kihasználva, túl sokat engednek meg maguknak egy-egy potyaérintésért. Leggyakrabban a tömegközlekedési eszközökön.

Nehéz megállapítani, hogy hol a határ.

A mellettem ülő, vajon tényleg, csak azért nyomja a combomnak a combját, mert nem férünk el másképp?

Az ő keze csak véletlenül ér hozzá az enyémhez a kapaszkodón?

Tényleg akkora a tömeg, hogy neki muszáj annyira hozzám simulnia, hogy hozzám nyomja az ágyékát?

A legkézenfekvőbb védekezés, ha az ember az első gyanús jelre odébbáll. Már ha a tömeg megengedi. Ha nem, akkor ki kell bírni a következő megállóig és leszállni. Vagy rászólni a az idegenre. De mi van, ha ez sem használ? Vajon lesz valaki, aki közbeavatkozik, és ha igen, mikor?

A Trollstation csapata elvégzett egy kísérletet a londoni metrón. Egy színész, és egy színésznő úgy szálltak fel, minta idegenek lennének, majd a férfi látványosan tapizni kezdte a nőt. Bántóan sokáig nem történt semmi, az után sem, hogy a nő már többször hangosan rászólt a férfira: „ne érjen hozzám!”

Bár több férfi is állt a közvetlen közelükben, azok mintha lefagytak volna a szituációtól. Egészen távolról érkezett segítség, majd az első közbeavatkozó példáján többen is felbátorodtak, és alighanem ott helyben el is látták volna a tapizó baját, ha résztvevők nem leplezik le még épp idejében a helyzetet.

A jelenség létezik, de hogy pontosan mekkora probléma, azt senki sem tudja. A brit főváros közlekedési vállalatának becslése szerint minden tízedik utast ér hasonló incidens, de az esetek több mint kilencven százalékát soha sem jelentik be. Ezért indítottak a rendőrséggel közös kampányt, hogy változtassanak a jelenleg siralmasnak mondható állapotokon.

De mi a helyzet Magyarországon? Önök tapasztaltak már hasonló kellemetlenséget? Írják meg kommentben!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.