Élet-Stílus

Gyermekrémítéssel egészíti a nyugdíját egy kivénhedt bohóc

A munkaruhájában pont úgy néz ki a Wrinkles művésznévre hallgató, 65 éves bohóc, mintha egy horrorfilmrendező rémálmaiból bújt volna elő. A floridai Naplesben élő egykori nevettető öreg már az állandó cirkuszozáshoz, ám remek módját eszelte ki a nyugdíj-kiegészítésnek: arra bérelhetik fel szadisztikus hajlamú szülők, hogy a frászt hozza rosszcsont gyermekeikre.

A hátborzongató Wrinklesre a Palm Beach Post újságírója figyelt fel. Többször látta felbukkanni a kertvárosban, ahol lakik. Gumimaszkjához, és pöttyös ruhájához mindig egy nagy csomó színes lufit hord, és van egy kis pocakja is, amitől úgy néz ki, mint egy felnőtt méretű baba bizarr zombija.

fotó: Twitter
fotó: Twitter

A vállalkozását eredetileg arra építette, hogy olyan bulikon, születésnapi partikon, legénybúcsúkon jelent meg, ahol a haverjai valamiért nagyon meg akarták szívatni az ünnepeltet. Nemrég azonban új piac nyílt meg számára, amikor egy anyuka arra bérelte fel, hogy alaposan hozzon frászt kezelhetetlen, tizenkét éves fiára, aki történetesen irtózik a bohócoktól. Az alapvetően kedves megjelenésűektől is: gondolhatják mit érzett szerencsétlen kissrác, amikor Wrinklesszel találta magát szemben.

„Az utca túloldalán jelentem meg, amikor a buszra várakozott. Elsírta magát, ott a helyszínen, a barátai előtt, és hazáig rohant. Néhány nap múlva az anyja felhívott, és csak annyit mondott, hogy nagyon köszöni. Azóta, ha a fiú rosszul viselkedik, elég csak annyit mondania, hogy ugye nem akarod, hogy Wrinkles visszajöjjön, és azzal el is van rendezve a dolog” – mondta el a bohóc Washiongton Postnak.

fotó: Twitter
fotó: Twitter

Wrinkles nem fedi fel a személyazonosságát, csak a korát árulja el, azt hogy hadiveterán, és hogy többféle állása is volt, mielőtt nyugdíjba ment. Rhodes Islanden élt, ám amikor öt évvel ezelőtt elvált, a napfényes Floridába menekült a New England-i telek elől. Egy darabig country clubokba járt, de hamar elunta őket. Inkább rendelt a neten egy bohócmaszkot, csináltatott néhány szórólapot, és vállalkozásba kezdett.

Néhány év alatt Wrinkles valóságos legendává vált Floridában. A róla készült fotók és videók lépten-nyomon felbukkannak a közösségi portálokon, és napjában többszázszor csörög a telefonja. „Mókás valaki mássá vállni. Valakivé, akitől egyeseket kiráz a hideg, mások meg haza akarják vinni” – mondja.

fotó: Twitter
fotó: Twitter

Wrinklesnek küldetése is van: „gyerekkoromban, még teljesen rendben volt az ijesztgetés, de most minden kölyök siránkozó, és gyáva. Vissza akarom hozni a félelmetest” – fejti ki, és azt sem rejrtegeti, hogy a félelem néha nála is kopogtat.

Kapott olyan hívást, hogy segítsen elrejteni egy holttestet, és rendszeresen kérik arra, hogy vegyen részt „bizarr mókákban”. Vannak nők akik állandóan hívogatják, egészen fiatalok is: „ezek a fura gótok, meg hasonlók, láncokkal meg ilyesmikkel. De volt nekem épp elég dolgom pszichopata nőkkel az életben, ezért is váltam el” – mondja.

Meg aztán, Wrinkles szerint egyrészt nem minden a pénz, másrészt pedig ezek nélkül is van elég dolga. Azt mondja, most is teljesen be van táblázva januárig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik