Élet-Stílus

Homofób rendőr tett hajléktalanná két nőt

Egy leszbikus pár, Courtney Wilson és barátnője, Taylor Guerrero, Hawaiin töltötték szabadságukat, amikor egy strandon töltött délelőtt után beugrottak egy boltba. Egymás kezét fogták, megcsókolták egymást. Ez nem tetszett egy szolgálaton kívüli, de egyenruhát viselő rendőrnek, Bobby Harrisonnak- írja a New York Times.

Azt mondta, gusztustalan, amit csinálnak, műveljék ezt valahol máshol. Gyakorlatilag kizavarta őket az üzletből. A nők először nem foglalkoztak vele, de miután a rendőr tovább erősködött, hívni akarták a 911-et, amit a rendőr fizikailag megakadályozott. A hölgyek nem hagyták magukat, dulakodni kezdtek, minek végén mindketten a földön találták magukat.

A két nőt letartóztatták, mert rátámadtak az egyenruhásra. Két nap múlva óvadékkal szabadultak, ám a szigetet nem hagyhatták el. És erre ráment mindenük: az 1300 dolláros óvadékra minden pénzük, ezután hónapokig barátoknál húzták meg magukat, az utcán aludtak, alkalmi munkából éltek.

Öt hónap után a hatóság elleni erőszak vádját ejtették, a rendőr azóta is szolgálatban van, bár a hölgyek diszkrimináció miatt pert indítottak ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik