Élet-Stílus

Gyerekek százain segített egy zseniális tinédzser

A nehés sorsú diákoknak minden reggel a szennyvízben kellett gyalogolniuk.

Van itt egy történet, amely két kiscicás tartalom között elkezdett villámtempóban (vagy ahogy angolszászéknál mondani szokás: vírusként) terjedni az interneten. Pedig nincs benne semmilyen vicces kép, se gif, se videó.

Van viszont egy Eshan Balbale nevű srác, aki megoldotta, hogy rengeteg nehéz sorsú (értsd: iszonyatosan szegény) indiai gyerek biztonságosan tudjon iskolába menni – írja a BuzzFeed.

A Mumbai egyik szegénynegyedében diákoknak ugyanis nemrég még minden áldott nap egy szennyvízzel teli csatornán kellett keresztülgyalogolniuk ahhoz, hogy eljussanak a suliba. A koszos-büdös vízen átsétálva a legjobb esetben bőrgyulladásokat, rosszabb esetben maláriát, dengue-lázat és más trópusi betegségeket szedhettek össze a hátrányos helyzetű gyerekek.

Ennek az áldatlan állapotnak azonban szerencsére vége –hála Eshan találékonyságának.

A kereskedelmi tanulmányokat folytató 17 éves (!) srác megtervezett egy 30 méter hosszú bambuszhidat, amelyen egy időben 50 ember biztonságosan keresztül tud haladni.

A kormányzat egy büdös vassal sem támogatta a projektet, így a híd egy civil szervezet finanszírozásában épült meg (nem ismerős a szitu valahonnan?). Eshan pedig folytatja, amit elkezdett: szeretné WC-kkel ellátni a tragikus körülmények között élő emberek lakta környéket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik