Élet-Stílus

12 perc után tért vissza az életbe a hároméves kislány

Egy kerti partin fulladt kis híján a medencébe. Az orvosok sem hitték, hogy maradandó sérülések nélkül felépülhet.

Pedig így történt. A mindössze hároméves, Missouriban élő kislány, két héttel súlyos balesete után énekelve hagyta el a kórházat. „Szürreális élmény volt az egész. Napokkal korábban még az sem volt biztos, hogy Alise egyáltalán túléli a balesetet, nem sokkal később meg már ugrándozva és énekelgetve távozik a kórházból. Egyáltalán nem voltam benne biztos, hogy ez tényleg megtörténik velünk”

– idézi a Daily Mail című brit lap Alise Nipper édesanyját, Jamie-t, aki elárulta azt is, lánya azóta már a medencében is volt. „Úgy tűnik nincs semmilyen emléke a balesetről, és a kórházban töltött napok sem befolyásolták semennyire a fejlődését.” Az anya elmondásából kiderült az is, a kis Alise július 29-én került életveszélybe, egy ismerősüknél tartott medencés kerti partin.

„Emlékszem, együtt úsztunk egy ideig. Aztán hírtelen elromlott az idő, és mindenki igyekezett be a házba, hogy felöltözzön. Mikor én is beértem, akkor döbbentem rá, hogy Alise nincs mellettem” – idézi fel élete legrémesebb pillanatait az anya, majd hozzáteszi, a vér is megfagyott benne, mikor rátalált gyermekére a medencére.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

Jamie azt mondja, miután kihúzták Alise-t a medencéből, azonnal megkezdte az újraélesztést. „Sokáig nem volt pulzusa, de igyekeztem nem pánikba esni. Egy ápolónő barátnőm sietett a segítségemre, akivel megegyeztünk, folytatjuk az újraélesztést, míg a mentők meg nem érkeznek.” A tizenkettedik perc végére a kislánynak már volt pulzusa, így a mentők már stabil, de kritikus állapotban szállították őt kórházba. „Az orvosok felkészítettek, hogy az oxigénhiány miatt elképzelhető az agykárosodás, de szerencsére nem lett igazuk.”

Alise hat nappal a baleset után már önállóan lélegzett, sőt, még viccelődött is. „Még az orvosok sem hitték, hogy ez megtörténhet” – mondja az anya, aki az eset óta minden ismerősének azt javasolja, tanulják meg az újraélesztési technikákat.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik