Élet-Stílus

Öngyilkos lett az apa, miután megtudta, hogy lánya rákos

Nem akarta végignézni lánya szenvedését azután, hogy húgát már elvesztette a betegség miatt.

A 73 éves Keith Watson több hónapnyi önmarcangolás után végül úgy döntött, nem várja meg, míg a rák miatt újabb szerettét lesz kénytelen eltemetni, inkább véget vet életének. Miután elhatározta magát, az idős, huddersfieldi férfi megvárta, míg felesége magára hagyja őt, majd bezárkózott a garázsba és egyetlen lövéssel kioltotta a saját életét.

Bár Watson hagyott búcsúlevelet, melyben elmagyarázza családjának a döntése hátterét, a férfi halála ügyében nyomozás indult, amit a tanúk meghallgatása és a bizonyítékok kivizsgálása után, csak a napokban zártak le. A vizsgálatból kiderült, az idős, depressziós férfi minden kétséget kizáróan önkezével vetett véget az életének.

„Miután kiderült, hogy Dawn Non-Hodgkin limfómában szenved, ugyanabban a betegségben, ami korábban Keith húgát is elvitte, a férjem depresszióba zuhant” – idézi a férfi feleségét, Glenyst az Examiner című lap. Az asszony hozzátette, férjének nem csak a hangulata változott meg: „Képtelen volt aludni, azt mondta, folyamatosan a lányunk betegségén járt az esze, és végül az étvágyát is elveszítette.”

Miután észrevette a változást, Glenys orvoshoz vitte a férjét, aki kezdődő depressziót diagnosztizált és antidepresszánsokat írt fel a férfinak. „Azt is javasolta, hogy járjunk vele terápiára, de még ott se utalt semmi arra, hogy esetleg ártani akarna magának” – mondta az asszony, aki néhány órával később talált rá férje élettelen testére a garázsban.

„Keith harminc éve gyűjtögette a fegyvereket. Mindhez volt engedélye is. Végül az egyikkel oltotta ki a saját életét.”

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik