Élet-Stílus

Két napon át cipelte nagytestű kutyáját a vadonban, hogy megmentse az életét

Egy krokodil támadta meg a kutyát, 100 kilométerre voltak a legközelebbi úttól.

A kutyák számtalanszor bizonyították már, mennyire hűségesek az emberekhez, mi azonban nem mindig háláljuk meg feltétlen szeretetüket. Vannak, akik tűző napon hagyott autókba zárják őket elevenen megfőni, és van olyan is, aki élve temeti el megunt kutyáját.

Az ausztrál Wayne Best azonban nem ilyen ember. A férfi két napon át cipelte kedvencét egy erdőn keresztül, hogy megmentse az életét. Best, és hároméves kutyája, Choco túrázni mentek a vadonba. A fiatal négylábú egyszer csak elrohant: egy vaddisznót vett üldözőbe. Egészen a Mitchell folyó partjáig üldözte a malacot, ám a vízből előmászott egy krokodil, és az ebre támadt.

„A hátsójánál ragadta meg, megrázta, aztán lehúzta a víz alá. Úgy két perccel később aztán Choco felbukkant, és elkezdett felém úszni, a krokodilt sehol sem láttam. Kiemeltem a vízből, aztán visszavittem a táborba, és amennyire tudtam elláttam sebeit” – idézte fel a történtet Best a The Cairns Post-nak.

 Fotó: The Crains Post

Bestnek és Choconak nem volt járműve, de legközelebbi úttól is majd 100 kilométerre voltak. A férfi tudta, hogy az állatnak komolyabb orvosi segítségre van szüksége, úgyhogy egyszerűen ölébe kapta a kutyát és nekivágott a vadonnak. Amikor úgy érezte, nem bírja tovább, az elsősegélycsomagjából fájdalomcsillapítót adott Choconak, a kutya így néhány kilométert tudott sétálni, de aztán újra ölbe kellett venni.

Amikor végre kijutottak az útra stoppolni kezdtek, onnan már gyorsan eljutottak egy állatorvoshoz. Choco sürgősségi ellátásban részesült, Dr. Ethan Maloney azt nyilatkozta, ha a gazdája késlekedik, biztosan nem tudja megmenteni a kutyát. Az állatorvos nagyra becsülte Best nem mindennapi tettét.

„A barátom. Olyan, mintha a családom lenne. A pénz nekem nem sokat jelent, csak azt akartam, hogy jobban legyen. Jó sokat gyalogoltam miatta, de akár egymillió és egy mérföldet is megtennék, ha szüksége lenne rá” – nyilatkozta Best. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik