Nagyvilág

Élve temettek el egy kutyát Párizsban

eltemetett kutya 1 (Array)
eltemetett kutya 1 (Array)
Az állat pórázát egy zsák kőhöz kötözte, hogy ne kelljen túl mélyre ásnia.

Letartóztatta a francia rendőrség azt a 21 éves férfit, aki azzal gyanúsítanak, hogy élve temette el a masztiffját. Az elkövető egy zsák kőhöz kötözte a kutya pórázát, hogy ne kelljen túl mélyre ásnia ahhoz, hogy az állat ne szabadulhasson. A kutya – hála egy kutyasétáltatónak – mégis megmenekült – írja a brit Metro.

Az eltemetett állatra szombaton akadt rá egy kutyát sétáltató férfi a Párizs nyugati részén fekvő Carrieres-sur-Seine szemétlerakójának közelében. „Csak a feje látszott ki a föld alól, nehéz volt megállapítani, hogy a testét mekkora földréteg fedi” – írta a férfi a Facebook posztjában, amelyikben fotókat is közzé tett a szerencsétlen kutyáról.

 fotók: Facebook

A megtaláló riasztotta az állatorvosi ügyeletet és elkezdte kiásni a masztiffot. A kutyát sokkos állapotban és majdnem teljesen kiszáradva szállították egy közeli állatkórházba. A rendőrség később letartóztatta a kutya gazdáját, aki azt mondta, hogy fogalma sincs mi történt, a kutya egyszerűen elszaladt tőle sétáltatás közben.

A hatóságok azonban nem igazán hisznek a gazdinak, az eltemetett kutya ugyanis 10 éves, ráadásul ízületi gyulladásai vannak, így nehéz elhinni, hogy csak úgy megszökött – tudta meg a lap az ügy nyomozóitól.

A gyanúsított férfinek bíróság elé kell állnia, állatkínzásért akár két év börtönt, és 30 ezer eurós (9,3 millió forint) bírságot is kaphat. Miután az ügy nyilvánosságra került, állatbarátok online petíciót indítottak azért, hogy a férfi a lehető legsúlyosabb büntetést kapja. Szerdán már 135 ezer aláírás szerepet a virtuális íven.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik