Élet-Stílus

Mi történik, ha két srác kéz a kézben sétál Moszkva utcáin?

orosz-homofobia(960x640).jpg (Array)
orosz-homofobia(960x640).jpg (Array)

Semmi jó: ilyen az, ha tökéletesen működik az állami gyűlöletkeltés.

„A bolygó egyik felén ez tökéletesen normális, Oroszországban nem” – írja friss videója végén a Chebu Russia TV csapata. A rejtett kamerával készült felvételen, két bátor srác kézen fogva járja Moszkva belvárosi utcáit. Igen, nagyon is bátrak. Putyin Oroszországában törvény szentesíti a homofóbiát, az állami médiumokból ömlik a másság ellenes propaganda. Az eredmény: neonáci verőemberek falkában járva verik össze, kínozzák, és alázzák meg a melegeket. Meg azokat, akiket annak gondolnak.

Szóval a Chebu, nem igazán kigyúrt munkatársai nem kis kockázatot vállaltak, amikor egy hátizsákba rejtett kamera előtt, nyilvánosan fogták meg egymás kezét. Mindezt, az azonos neműek házasságának amerikai legalizálásának apropójából tették: meg akarták mutatni, hogy mennek a dolgok náluk.

Az alap, hogy bárhol járnak, gúnyos, sértő megjegyzéseket vágnak hozzájuk, de nem kell sokat várniuk a fizikai fenyegetésre sem. Valószínűleg, épp időben álltak le a kísérlettel. Videójukat egyetlen nap alatt, több mint 1,3 millióan nézték meg.

Ha bármilyen összefüggéet látnának Oroszország homofóbiája, és a magyar menekültellenes hisztéria között, az csak a véletlen műve lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik