Élet-Stílus

Itt az év legbizarrabb ünnepnapja: irány a kert – meztelenül

kerteszet(210x140).jpg (Array)
kerteszet(210x140).jpg (Array)

A majális után, de még anyák napja előtt, vagyis holnap elérkezik a Kertészkedj meztelenül világnap, ásó, lapát, gereblye mehet, de ruha nem.

World Naked Gardening Day (WNGD), vagyis a Kertészkedj meztelenül világnap minden évben május első szombatjára esik, sok értelme nem is lenne januárban ünnepelni, hideg is van még, és kertészkedni sem kell még.

A kitalálói szerint a kertészkedés egy nagyszerű időtöltés, ráadásul bárki csinálhatja, idős, fiatal, férfi, nő, tényleg bárki. Csak kert kell hozzá, de a közösségi kertészkedés is elterjedőben van, bár ott a meztelenkedésre nem árt rákérdezni.

Kép: wngd.com

Miért jó meztelenül kertészkedni? A híveknek erre is vannak válaszaik, először is: vicces. Másrészt, a strandolás mellett itt van még egy család-összekovácsoló program, ha már a strandon majdnem pucérak vagyunk, akkor a kertben legyünk teljesen azok, mondják. Végül pedig a teljes meztelenséggel jobban átélhetjük azt, hogy mi, emberek is a természet részei vagyunk, az anyaföldhöz is közelebb kerülhetünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik