Nagyvilág

Meztelenül rohangált az utcán egy gyrosért: letartóztatták

Jack-Mascitelli(960x640).jpg (közszeméremsértés, ausztrália, )
Jack-Mascitelli(960x640).jpg (közszeméremsértés, ausztrália, )

Először vidáman futott a fogadásból vetkőző kamasz, majd visítozva, amikor egy csapat rendőr eredt a nyomába.

Egy gyros volt a fogadás tétje két kamasz között az ausztráliai Byron Bay-ben. A tizennyolc éves Jack Mascitelli ingyen kapta barátjától az ételt feltéve, hogy anyaszült meztelenül rohan végig a város egy forgalmas pontján, egy hétköznap reggel – írja a The Sydney Morning Herald.

A fiatalember egy reggel, háromnegyed kilenckor kezdett bele a mutatványba, és egy darabig egészen vidám volt az adrenalintól, meg az érzéstől, hogy őt aztán nem lehet gyávának nevezni. Aztán hamar megijedt, amikor észrevette, hogy rendőrök futnak felé, hogy elkapják. Mascitelli visítva próbált menekülni, de hiába: elkapták, és 500 ausztrál dollárra (kb. 106 ezer forintra) büntették.

 Jack Mascitelli (fotó: Facebook)

Mascitelli fellebbezett, mert remélte, hogy a bíróság enyhébben ítéli meg majd a tettét. Chris O’Brien bíró atyailag oktatta ki a vádlottat: elmondta, hogy a fiatalember felelőtlensége nem csak önmaga, de a családja, sőt, a közösség számára is megalázó, majd a megkérdezte nem gondolt-e arra, hogy mi van, ha kisgyermekes családok is látják, ahogy magát mutogatja. A bíró példaként említette, hogy ő is járhatott volna arra az unokáival, majd azt mondta, hogy azt meg végképp nem érti, hogy minek kellett Mascitellinek reggel háromnegyed kilenckor gyros.

Chris O’Biren minden esetre jóindulatú volt, ezért tekintettel arra, hogy az egyébként jogi egyetemre járó fiú megbánta tettét, ítélet nélkül zárta le az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik