Light

Három napig meztelenül látogatható a múzeum

Lebontani minden falat művész és befogadó között.

Túltették már magukat a meztelen szakácsnőn? Aki nem tudja, miről van szó, kattintson át korábbi anyagunkra, amelyben egy argentin lány tanít főzni a YouTube-on, de a gasztroélményt nyilván a világon senki nem figyeli.

Sikerült megemészteni a látványt? Szuper,

a meztelen kiállítás.

Az ausztrál Nemzeti Galéria újításáról van szó; áprilisban három napon át a múzeum egyik tárlatát meztelenül lehet megtekinteni. A megszokott nyitvatartási időn kívül látogatható kiállítást (James Turrell: A Retrospective) turnusonként ötvenen nézhetik meg, azaz összesen 150 embert éri majd a megtiszteltetés, hogy ádámkosztümben (plusz cipő) flangálhat a múzeumban.

Az ötletgazda maga az amerikai művész, James Turrell; aki már Japánban kipróbálta a dolgot – szerinte ily módon eltűnnek a kézzelfogható falak az alkotó és a befogadó között. A canberrai változatban ausztrál kollégája, Stuart Ringholt a projektvezető, aki szintén éveken át meztelenkedett a látogatókkal.
Ringholt szerint abszurd lenne egy csapat jólöltözött turistát bevinni a tárlatra, ha egyszer egy csapat pucér turistát is be lehet vinni. Ezzel az állítással mondjuk nehéz vitatkozni.


Kép forrása: National Gallery of Australia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik