Élet-Stílus

Több szex = több fizetés!

szex(650x433)(1).jpg (szex)
szex(650x433)(1).jpg (szex)

Nem, abszolút nem a prostituáltakról van szó, hanem hétköznapi emberekről.

A rendszeres és kiadós szexuális élet áldásos hatásai rég ismertek, és tudományosan is bizonyítottak. Mindenki pontosan tudja, hogy a gyakori hancúrozás csodát tesz a testtel, és a lélekkel, de van még egy jó hírünk. Egy friss kutatás eredményei szerint a sok szex a pénztárcákra is pozitív hatással van. Nem a prostitúcióból élőkére, hanem úgy általában mindenkiére – írja a The Daily Beast.

A cambridgei Anglia Ruskin University professzora, Nick Drydakis vezette azt a kutatást, ami a szexuális aktivitás és a fizetések közötti összefüggéseket boncolgatta. Tömören arra jutottak, hogy azok, akik hetente legalább két-három alkalommal szeretkeztek, nagyjából négy és fél százalékkal kerestek többet a kevesebbet szexelő kollégáiknál. Azok a férfiak pedig, akiknek egyáltalán nem volt szexuális életük, jó másfél százalékkal vittek haza kevesebbet az átlagnál.

 kép: Thinkstock

Dr. Nick Drydakis és csapata 7500 résztvevő adatait elemezte ki, és arra jutottak, hogy a szex egészségre, kognitív képességekre, és készségekre gyakorolt pozitív hatása kimutatható a bankszámlákon is.

„Az orvosi és pszichológiai szakirodalom szerint a szexuális aktivitással szorosan összefügg az egészség, a mentális és fizikai teljesítőképesség, a pszichológiai állapot, és az egészséges étkezés is. A Maslow-féle szükséglethierarchiából, pedig tudjuk, hogy minél teljesebb életet él valaki, annál produktívabb és sikeresebb lesz a munkahelyén, ami magasabb fizetést jelent” – összegzi alapteóriáját Drydakis.

 Kép: Thinkstock

Az elmélet abból indul ki, hogy mindenkinek szüksége van arra, hogy szeressen, és őt is szeressék. Az ember könnyen adaptálódik a magányhoz: szorongóvá, és depresszívvé válik, ami alaposan leronthatja a munkahelyi teljesítményét is. Az viszont, aki boldog párkapcsolatban él, tele önbizalommal az az élet minden területén kiemelkedő teljesítményre képes.

Mindez persze józanésszel is könnyen belátható, de a kutatás végre kézzel fogható bizonyítékot jelent az elmélet alátámasztására. A tanulmány csak egyetlen lényegi kérdésre nem ad választ: a tyúk és a tojás problematikájára. Vagyis, hogy a több szex miatt keres valaki többet, vagy egyszerűen az jut több aktushoz, aki többet pént visz haza. Egy viszont biztos: a kiegyensúlyozott, rendszeres szexuális élet biztos nem árthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik