Élet-Stílus

Egy férfi meg nem erőszakolása miatt lett híres a Facebookon

Gina Riverós (gina riverós, )
Gina Riverós (gina riverós, )

Az egész világon ismertté vált egy majdnem pucéran alvó részeg férfi kapcsán tett megjegyzése miatt. És még csak nem is tudott róla, hogy híres lett.

Nagy meglepetés ért egy argentin nőt, aki a fiától tudta meg, hogy több tízezren osztották meg a Facebookon egyik bejegyzését. Egészen pontosan a bejegyzéséről készített fényképet, amit e cikk írásakor már több mint 30 ezer ember osztott meg a közösségi oldalon, hogy ismerőseik is láthassák.

 

Gina Riverós üzenete ez volt:

Tegnap reggel hatkor egy részeg férfi volt a buszállomáson, aki tíz perccel később mély álomba merült. Túl nagy nadrágot viselt, ami lecsúszott róla, láthatóvá téve az alsónadrágját és a fél fenekét.

Röviden összefoglalva: egy fiatal, részegen, késő este, egy olyan rossz környéken, mint a buszpályaudvar, a feneke az égnek meredve. Ennek ellenére én, és az arra járók nők egyike sem erőszakolta, vagy ölte meg.

Látjátok srácok – nem olyan nehéz ez, teljesen mindegy mennyire részeg valaki, vagy hogyan öltözködik, lehet tisztelni a másik életét.

Riverós a BuzzFeed Espanolnak elmondta: az üzenetet azután írta meg, hogy aznap egy férfi megjegyzéseket tett előtte egy miniszoknyában lévő lányra. „Rögtön az a fiú jutott eszembe, akit reggel láttam” – mondta el a buszpályaudvaron dolgozó nő. Természetesen az üzenet terjedése után sok támogató üzenet kapott, valamint sok gyűlölködő kommentet is, emberektől, aki feminácinak nevezték, mert ki merte jelenteni azt az alapvető igazságot: az erőszakoskodó tehet az erőszakról, nem pedig az áldozat.

Bár ezt – tekintve, milyen nagy siker lett bejegyzése – úgy tűnik, nem lehet elégszer elismételni, mire mindenki felfogja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik