Belföld

„Szard le, amit a nő mond, úgysem tudja, mit akar”

PUA (PUA)
PUA (PUA)

A dugást néha érdemes az opener után rögtön elsütni, ha a feszültség melegebb, mint a húgy, lehet csókolni. Az utóbbi hetekben szabályosan felperzselte a magyar internetet a Pick Up Artistok, azaz csajozóművészek néhol laza, néhol tudományos igényű, néhol gyakorlatias, néhol az elméletre koncentráló videói és fórumos megszólalásai. Kik ők és mit akarnak? Tényleg meg lehet tanulni csajozni? Ebből a cikkből biztosan nem, cserébe remekül fog szórakozni, rémüldözni és dühöngeni, méghozzá egyszerre.

Azt azért már most tisztázzuk: csajozni nagyon jó dolog, plusz egyenesen létszükséglet, nincs semmi, ami egy heteroszexuális férfi jellemfejlődéséért annyit tenne, mint a nőkkel való bénázás, felsülés, az önbecsülés összekaparása, majd újra próbálkozás. A csajozás során szerzett sikerélmény pedig a legjobb érzés a világon – na jó, nem A legjobb, de az egy másik rovat. A férfi életének legcikibb és legmenőbb, legszomorúbb és legmeghatóbb sztorijai mind nőkről, vagy mondjuk egy nőről szólnak, és akinek van egy csöpp esze, pontosan tudja, hogy a szép pillanatok nem is lettek volna olyan szépek a rettenetes pillanatok nélkül. Vagy mondjuk meg sem történtek volna.

Szóval a csajozás jó dolog, sokkal jobb, mint a „hogyan legyél sikeres könnyen, gyorsan” témájú tréningek és önsegítő könyvek, amelyek a rendszerváltás óta nálunk is lekaparhatatlanok a toplistákról. Tudják, amelyek azt hazudják, hogy kemény munka nélkül, pár nap/hét alatt olyanok lehetünk, mint Gordon Gekko a Tőzsdecápákból, vagy legalább hatásosan hitetjük majd el másokkal, hogy olyanok vagyunk. Ha pedig ez a két világ – tehát a csajozás és a sikerrecept-tréning – találkozik, az valami egészen groteszk, bizarr és vicces, legalábbis Magyarországon.


“Szard le a pufit, dugd a jó nunit” – Julien Blanc

A nemzetközi piac kevésbé vicces: a Pick Up Artist (PUA, azaz csajfelszedő-művész) –iskola főpapja, Juien Blanc ugyanis a Föld talán leggyűlöltebb embere, méltán. Nem csak arra tanítja az erre fogékony (tehát alapvetően sikertelen és önbizalom-hiányos) férfiakat, hogy hogyan szedjenek fel nőket, hanem hogy hogyan hajtsák őket uralmuk alá úgy, hogy aztán a nyomorult ribik, akik természetesen ezt is érdemlik, a szabad akaratuktól megfosztva teljesítsék a teremtés koronájának összes óhaját. Blanc – ahogy ilyenkor szokás – külön áltudományt kanyarított a csajozás köré, hogy legyen módszertana és szakterminológiája. Utóbbi ijesztően terjedelmes, tessék csak megnézni a lexikonját. Az igazán rémisztő azonban a Blanc-féle PUA-iskola elmélete, amely nem más, mint a családon és párkapcsolaton belüli erőszak kifordítása, a fenyegetéstől az anyagi függőségen át a fizikai bántalmazásig. Ebben a nő egyszerű haszonállat, legfeljebb arra jó, hogy az ő elnyomásán át kiteljesedjék A Férfi. Erre külön kördiagramot is készített, mutatjuk:

Blanc-t az utóbbi években több országból is kitiltottak előadásai miatt, ám máig sikeresen turnézik a világ körül. Magyarország eddig őt magát megúszta a PUA-tanokat azonban természetesen nem: ott tartunk, hogy megvannak nekünk is a saját gurujaink, mestereink, művészeink és természetesen a kis tanoncok, akik nyári táborokban tanulják a csajozást az előbbiektől. Mozgás, dumák, mozdulatok, játszmák, manipuláció és minél vastagabb arcbőr – nagyjából ezeket kell magáévá tennie a jövő csajozógépeinek, hogy rendben legyen a statisztika és sikeresnek érezzék magukat. A magyar PUA-szubkultúra szerencsére inkább vicces (persze nem direkt), mint felháborító, de azért a nők kategorizálása, egy kalap alá vétele és tárgyiasítása nálunk is alapmotívum. Tekintsük át röviden.

A legtöbb férfi AFC-ként (Átlagos Frusztrált Csávó) kezdi. Ahogy pontról pontra megtanulja a PUG-ok (Pick Up Guru) manővereit, rámehet szépen a B-kre (Babe), majd a HB-kre (Hot Babe). A nőket természetesen tízes skálán osztályozza, ha lehet, már a szeme sarkából is, hogy azonnal felmérhesse a terepet. Érdemes elég gyorsan fejben lekeríteni a preselectet, azaz azon lányök körét, akik bejönnek és el is tudjuk képzelni, hogy meglesznek (utóbbiak az önbizalom növelésével egyre többen lesznek.) A cél természetesen a felsőkategória, egy magára valamit is adó PUA a 8-asnál kezdi, de openelhet rögtön 10-esnél is, ha nem is jön össze, legalább az aurája nagyon ott lesz egész este. A 7-es már necces, ha nincs jobb, ne is próbálkozzunk és röhögjünk a maradék (kétségbeesésükben a buli végéig maradó 5-ösök, 6-osok) között próbálkozó AFC-ken.

Ha megvan a kiszemelt HB, sokszor el kell hárítani a CB-t (Cock Block, azaz faszblokk, valamilyen akadály a PUA és a HB között, általában barátnő, rosszabb esetben UGCB, azaz csúnyalány-faszblokk), ha ez megvan, jöhet az opener. Nyitni úgy kell, hogy már az elején HV-t, azaz magas értéket szerezzünk – fontos, hogy ez végig nálunk legyen, azaz a PUA legyen a domináns fél. Ha nagyon magabiztos a kis HB, lehet neki tolni egy adag Neget, azaz negatív megjegyzést, hogy aláássuk az önbecsülését – semmi durva, csak egy kis finom odaszólás, hogy azért még meglegyen az IOI, az érdeklődés jelzése.

Mindegy, hagyjuk. Értik. Lássuk végre a konkrétumokat a magyar oktatóvideókból. Kezdjük a legnagyobb magyar Pick Up Guru, Valent „Jimmi” Gábor gondolataival, például a férfias járásról:

„Nagyon fontos, hogy ne térj ki. Tehát ne legyél túl kedves. Egy férfi nem attól lesz férfi, hogy túl kedves, hanem attól, hogy egyenesen megy, célorientált. Tehát célom van. És nem tér ki, bármi jön. Lehet tolókocsi, babakocsi, tök mindegy, mi, akkor is. Jó?”

…a beosztásról:

„Időt kell, hogy rászánj (a csajozásra)! Az nem elég, hogy ú, hát majd megyek munkába, jövök munkába (…) és majd úton-útfélen leszólítok egy-két lányt. Írd be a naptáradba: naponta egy órát, két órát, vagy hetente egy-két órát, vagy havonta négy öt órát, de rá kell szánni! Ez egy idő. Időt kell, hogy rászánj. Jól kell magad érezni közben, de időt is kell rá szakítani. (…) Az a fontos, hogy rendszeres legyen. (…) Legyen ez egy szokás, hogy leszólítasz embereket, leszólítasz lányokat.„

…és arról, hogyan ne engedd továbbmenni az utcán:

„Ha azt látod, hogy nagyon siet, akkor meg kell ragadni a karjánál. Ha van valaki, aki a célom, akkor a legcélszerűbb így megállítani. Nem mindegy, hol ragadod meg a karját, ha már felette, vagy alatta tíz centivel, nem biztos, hogy olyan hatékony lesz. Ezt tesztelni kell, sok lánynál. Megállítom határozottan, dominánsan, erőteljesen, de nem túl erőteljesen. Utána elengedem és jön a terelő kérdés.”

Jimmiről egyébként legalább az elmondható, hogy nem veszi teljesen komolyan magát: azt hinné az ember, hogy egy ilyen kis kövérkés, kopasz csávónak nem jöhet össze semmi – vallja ő maga –, hát csak tessék figyelni! Kollégája, Nicholas Viktor azonban vérkomoly arc. Ő azért jó, mert tanácsai konkrét mozdulatokról szólnak, azaz könnyen tanulhatóak és követhetőek, semmit nem bíznak a véletlenre – az pedig nem nagy ár mindezért, hogy közben úgy beszél a nőkről, mint egy tanyasi gazda arról, hogyan kell disznót vágni. Így fogd meg, így markolj rá, így hajolj be, nyugi, ezek csak nők, bekódolják ők ezt az egészet elég gyorsan.

„Ugye azt már elmondtam nektek, hogy a nyaktájék egy nőnél, az egy nagyon érzékeny terület. Na most, hogy ha beletúrsz a hajába, azt mondjuk kombinálhatod a szaglászás-teszttel, amikor azt mondod, hogy hú, de jó illatod van! Aztán csinálhatsz egy olyan kombinációt, hogy egy kicsit jobban beletúrsz és egy picit, tehát finoman megmarkolod a haját. (…) Ez egy tudatalatti dominanciajelzés, tehát az, hogy te egy tökös férfi vagy, de mégis óvatos. (…) És itt kiváltasz a nőből egy ösztönös érdeklődés-jelzést. Ha tetszik neki, a közeledbe’ marad, ha nem tetszik neki, akkor fog vágni egy arckifejezést. (…) De a hajbatúrás-teszt sem első teszt, tehát, amikor már letesztelted intimzónateszttel, pusziteszttel (…) és olyan a helyzet, hogy bedobod mondjuk a szimattesztet, kombinálva a hajbatúrásteszttel, az érdeklődést felgyorsíthatod.”

A legszebb, amikor asszisztensével megmutatja, hogyan vágjuk le, hogy kivel lehet lefeküdni a munkahelyen:

„… és hogyha odahajol hozzád és mondjuk behajol a… hajolj be ide! Behajol az intim zónádba és mondjuk úgy mutogat, hogy az egyik kezét a válladra teszi és a másik kezével mutogat valamit a monitoron és egész behajol hozzád… ez egy érdeklődésjelzés. (…) Ez egy olyan jelzés, hogy te, mint férfi az esetleg kategóriában vagy. (…) Azért mondom el ezt, mert nagyon sok nő ezeket ösztönből bekódolja.”


Nicholas Viktor akció közben

Mex Deluxe (nem röhög!) ifjú titán, aki a játszmák és a manipuláció fondorlatos módozataival hasít a PUA-táborokban, isszák is minden szavát az ifjú padawanok. Őt az indította el a pályán, hogy az első barátnője két hét után szakított vele, amit ő nem értett (még mindig nem röhög!), úgyhogy úgy döntött, megtanulja és nem középiskolás fokon megtanítja, mi kell a nőnek. Például…

„…az úgynevezett ilyen jeges tekintet. Tehát hogy amikor a lánnyal beszélek, akkor ilyen full jegesen csak így a szemébe nézek és nem szólalok meg semmit. A csaj meg elkezd hozzám folyamatosan beszélni, mer’ full zavarban van, hogy ez a srác nem reagál rám. Ugye van egy ilyen mondás, hogy

aki reagál a másik felé, az az alacsonyabb értékű.

(…) Csak nézel a csajnak a szemébe és így „aha… mhm… aha…” és így semmi reakció nincsen rajtad.”

Az is fontos azonban, hogy el ne bízza magát a fehérnép. Figyeljük csak:

„A vonzalomhoz nagyon fontos, hogy néha adjunk negatív reakciót is a lánynak. Mondok egy példát. Szoktam azt mondogatni, hogy ú, de imádlak, ú, de igazából utállak. És így puff! elfordulok, aztán így visszafordulok. Kell néha negatív visszajelzést adni a lánynak, mert az nem annyira izgalmas, ha csak pozitívat kap. (…) Van, amikor csak otthagyon a csajt mindenfajta szó nélkül. És az milyen furcsa érzés, hogy el se köszönt, meg minden, egyből gerjeszti magával a negatív érzelmeket és a te malmodra tereli a vizet.”

Végezetül álljon betűhíven a tíz legjobb tanács, amit a kis PUA-któl kaphatunk a magyar interneten – a válogatás megkönnyítéséért ezúton is köszönet a fantasztikus bestopuaforum Tumblr-blog szerkesztőinek!

Én úgy szoktam, hogy nyugodtan de határozottan elé állok, a szemébe nézek (itt bemutatkozunk, ha ismeretlenek vagyunk), majd ráteszem a kezem a csípőjükön arra a zsírpárnára

2. Hatarozott fellepes. En imadok spinnel vagy mas odarantassal nyitni, mert a bennem levo momentumot egybol atadja. Fontos, hogy ne hagyj magadnak semmi gondolkodasi idot. Amint atfut az agyadon az otlet, akkor go!
3. Game on. Ha jol inditottal, nem kell sok, foleg nem szoveg. Nalam a duma csak urkitoltes amig fokozom a taperolast. Push minimalis, bunteto jelleggel, a verbalis ellenallast max. nevetessel nyugtazom, annyira kell komolyan venni, mint egy gyereket. Testtel zarom a tavolsagot, combbal lab koze ekelodok es fokozatosan lapitom a porgest. Eddig kb. annyit mondtam, hogy csa, meg kajan vigyorral, hogy meg akarlak ismerni. Ha jofej vagyok bemutatkozom.
 4. Close. Amikor a tavolsag akkora, hogy a no arcan kivul mast nem latok,

a feszultseg meg mar minimum hugynal melegebb, akkor csokolok.

Ha eddig nem lett volna nyilvanvalo, hogy mit akarok, akkor most az. Innentol nyeregben kell maradni es a sikerig probalkozni.
5. Ha ezt a reszt eluntam, levezetem a tancterrol, izolalom

Volt most Szegeden is egy 10-es lány, nyitásom: „Tebenned van tűz és szenvedély?” Ő: nem érti… majd megismétlem, és mondja: „igen…” nem volt meggyőző, ezért „na lássuk…” Odamegyek közel hozzá, egyből megölelem, nem éreztem túl sokat. Én: „Nem… sajnos nem vagy… még dolgozz rajta!…” Azzal otthagytam B) Azt a nézést filmezni kellett volna :D

ha egy férfi szar passzban van és úgy jön össze egy nővel és a nő mellett össze is szedi magát – akkor realistának kell maradni. Sokan azt hiszik, ilyenkor köszönhetnek valamit annak a nőnek, aki mellett helyrejöttek. Na ezt kell gyorsan elfelejteni

vedd kezedbe az irányítást, tedd őt boldoggá és szard le azt amit mond, mert gyakran még ő sem tudja hogy mit miért csinál

a „van barátom-ra” a legjobb, ha nem reagálsz. Folytatod a beszélgetést, mintha meg se említette volna. Sőt vidd hirtelen magasabb energiaszintre… Így látja, tökéletesen lexarod, hogy van-e barátja vagy sem.

Bemész a buliba és megnyitod a legszebb tündért, akit csak látsz. A legszebb nőt. Odamész és annyit mondasz neki: “Annyira szexi vagy, hogy muszáj volt ide jönnöm. Nem akarom, hogy azt hidd hajtok rád, csak a nevedet akarom tudni.” Megmondja vagy shittel. Ha shit kezeled vagy csak egyszerűen azt mondod: “Látom műtrágya napod van, nem baj. Majd talán máskor.” és elmész. Ha megmondja a nevét, akkor bemutatkoztok, semmi kézfogás csak 2 puszi. Majd eljössz. Nagyon nagy state-et ad, hogya legjobb csajjal dumáltál. Könnyű megnyitni, mert nem is akarod felszedni. Hatalmas preselected lesz egész este, mert érzik rajtad a 10es aurát.

a „meg akarlak baszni”-t is érdemes néhány setben elsütni az opener után fél-egy percen belül,

csak hogy ez a fal is leomoljon. nem azért, mert annyira segíti a dolgokat a setben, hanem hogy te szabadabb legyél.

minimum 3-4 órát szánj egy ilyen akcióra, de egész éjjel is tolhatod. a lényeg, hogy te irányíts végig és soha ne kérdezd meg a csajt, hogy ez neked most jó, vagy mit szeretnél.

A technika egyszerű. Azt mondod a lánynak,hogy ,,add meg a számodat,de csak akkor adhatod meg,ha tudsz főzni”, vagy ,,csak akkor adhatod meg,ha smink nélkül is jól nézel ki. Így a vita tárgya már nem az lesz,hogy megadja-e a telefonszámát,hanem,hogy tud-e főzni,vagy smink nélkül is jól néz-e ki. Valamint ezzel azt is demonstrálod,hogy te válogatós vagy,és egy lány,aki nem rendelkezik az elvárásaidnak megfelelő értékekkel azt nem akarod közelebbről megismerni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik