Élet-Stílus

Saját testvéreinek adott életet egy brit nő

csalad(960x640).jpg (család, )
csalad(960x640).jpg (család, )

Öt évvel azután, hogy megszülte kislányát, a brit asszony úgy döntött, besegít szüleinek és kihordja testvéreit is.

A negyvenes évei közepén járó Ellen Bown azt mondja, a világ legtermészetesebb dolga volt az, hogy 12 évvel ezelőtt felajánlotta édesanyjának, hogy kihordja a várva várt gyermekét. Az idősebb asszony évekkel korábban egészségügyi problémái miatt méheltávolító műtéten esett át, csakhogy ezután újra férjhez ment, az új férjjel, Tonyval pedig szerettek volna közös gyermeket.

“Anyám szerint én ültettem a bogarat a fülükbe, mikor az esküvőt követő reggel rákérdeztem, akarnak-e közös gyereket” – vallja be Ellen, majd hozzáteszi, anyja, Jenny, csak hónapokkal később árulta el neki, hogy béranyát keresnek. “Emlékszem nagyon kiborultam. Még rá is ripakodtam, amiért egy vadidegenre bízná a gyerekét.” Ellen szerint ez volt az a pillanat, amikor önként jelentkezett rá, hogy kihordja édesanyja gyermekét.


Ellen (jobbra) három gyermekével, akik közül ketten a féltestvérei is 

“Eredetileg arról volt szó, hogy az embriókat anyám petesejtjével és Tony spermájával hozzák létre, de a vizsgálatok kiderítették, hogy anyám petesejtjei alkalmatlanok a megtermékenyítésére. Önként jelentkeztem donornak, így aztán nem sokkal később sor kerülhetett az első beültetésre” – emlékszik vissza a nő, majd hozzáteszi, az ikrekkel a második kísérlet során esett teherbe.

Azt mondja, soha egy percig nem jelentett semmit számára a tudat, hogy a babákról le kell majd mondania. “Tudtam, hogy a legjobb helyre kerülnek, és hogy boldoggá teszik majd az anyámat” – mondja, majd hozzáteszi, mindent elmondott kislányának, az akkor ötéves Maddynek is. “Elmondtam neki, hogy két kisbaba növekszik a pocakomban, akiket születésük után a nagymamának fogunk adni” – emlékszik vissza.

A meglehetősen szokatlan család az ikrek születése óta még több időt tölt együtt. Jenny, akit sokszor az ikrek nagymamájának néznek elmondja, lánya, Ellen olyan Alexnak és Ruthnak, mint a második édesanyjuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik