Élet-Stílus

Hetekkel az abortusz után tudta meg, hogy még mindig terhes

terhesség (terhesség, )
terhesség (terhesség, )

Hiába szedte be az esemény utáni tablettát, majd esett át művi terhesség-megszakításon, a magzat megmaradt. Harmadszorra már sikerrel járt.

Három próbálkozás után, négyhónapos terhesen tudta csak elvetetni gyermekét egy harmincéves brit nő, aki három hónappal abortusza után tudta meg, még mindig meg van a magzata. A Mirrorban megjelent beszámoló szerint a magas beosztásban dolgozó nő mindent meg tett annak érdekében, hogy ne essen teherbe, mert karrierje miatt még nem áll készen a gyerekvállalásra.

Julie Smith óvszerrel szeretkezett barátjával, amikor az egyik alkalommal a gumi elszakadt. Másnap reggel az első dolga volt venni egy esemény utáni tablettát, majd, hogy biztos legyen a dolgában, eldöntötte, hogy spirál behelyezésével fog védekezni a nem kívánt terhességek ellen. Amikor egy hónappal később bement, hogy megkapja a fogamzásgátló eszközt, kiderült, hogy a tabletta nem működött, így kénytelen volt átesni egy abortuszon.

Két hónappal később hasi fájdalmakra panaszkodva ment el orvosához, azt gondolva, a spirál okozhatja azokat, valamint azt, hogy nem menstruált. „Bombaként robbant, amikor az orvosom megkérdezte, tudom-e, hogy négyhónapos terhes vagyok” – mondta el a nő a Mirrornak. „Sokkolt a hír, nem tudtam abbahagyni a zokogást” – tette hozzá Smith, aki több napig tartó gondolkodás után döntött úgy, hogy nem tartja meg a gyereket, akit már kétszer is sikertelenül próbált meg elvetetni.

Elmondása szerint azért nem vállalta a gyereket, mert nem akart egyedülálló szülőként felnevelni egy gyereket, de leginkább azért, mert nem akarta feladni karrierjét, amiért az elmúlt 15 évben olyan sokat dolgozott. Ugyanakkor a döntés nem volt könnyű. Elmondása szerint nem bánta meg, de soha nem fogja elfelejteni a fájdalmat, amit az abortusz miatt érzett. „Még mindig meg van a négyhónaposról készült ultrahangfelvételem” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik