Élet-Stílus

A netezők mentették meg a sorsukra hagyott testvéreket

Magukra hagyott gyerekek (gyerekek, )
Magukra hagyott gyerekek (gyerekek, )

A három kisgyereket apjuk egy forgalmas pályaudvaron hagyta magukra. A rémült kicsikről készült fotó aztán futótűzként kezdett el terjedni az interneten.

A Twitter segítségével sikerült visszajuttatni anyjukhoz három gyereket, akiket apjuk India legforgalmasabb pályaudvarán, a napi félmillió utast kezelő New Delhi pályaudvaron egyszerűen otthagyott – jelentette az indiai sajtó. Az egymásba kapaszkodó gyerekről, akik közül a legidősebb hétéves, a Press Trust of India hírügynökség egyik újságírója készített fényképet, ahogy az egyik peronnál ülnek a földön, a fal mellett, majd a felvételt Twitter-oldalán tette közzé, egy segélykérő üzenettel.

Az üzenetet perceken belül több mint kétszázan osztották meg a közösségi oldalon, és hamar eljutott a Újdelhi helyettes rendőrfőkapitányához, aki azonnal értesítette kollégáit, majd beszélt az újságíróval, aki a képet készítette. A riporter elmondta, hogy rokonait kísérte ki a pályaudvarra, amikor észrevette a gyerekeket, akik azonban „csendben eltűntek”, amikor megnőtt a tömeg körülöttük.

A három gyereket végül egy órával később találták meg az épületet átfésülő rendőrök egy peron mellett. A rémült gyerekek eleinte nem beszéltek, de később, miután kaptak enni, elmondták a rendőröknek, hogy apjuk vitte ki őket az állomásra, majd otthagyta őket azzal, hogy „várjatok itt, amíg anyátok rátok nem talál”.

A gyerekek azt sem tudták pontosan megmondani, hogy hol laknak, csak a környéket. Végül a rendőrök, az NDTV stábjával együtt odakísérték őket, és ott sétálva végül egyikük felismerte otthonukat, és visszakerültek anyjukhoz. A nő aludt, amikor a rendőrök bekopogtak. A rendőröknek azt mondta, azért nem jelentette a három gyereke eltűnését, mert apjuk – akikvel nem élnek együtt – gyakran bejelentés nélkül elviszi őket magával, majd pár órával később visszaviszi őket hozzá, és azt hitte, most is ez történt. 

Olvasói sztorik