Élet-Stílus

Megállás nélkül káromkodik a kamasz, mióta felébredt a kómából

Kai Thomas (kai thomas, )
Kai Thomas (kai thomas, )

A 15 éves fiút egy agyvérzés után helyezték pár napra kómába az orvosok. Miután felébredt, a korábban illedelmes és jól nevelt gyerek furcsa új szokásokat vett fel.

A brit Kai Thomas 9 napot töltött kómában tavaly nyáron, miután agyvérzés miatt kórházba került és egy hatórás műtéttel kellett megmenteni az életét a sheffieldi gyerekkórházban – írta a Daily Mail. Amikor felébredt az orvosok által előidézett kómából, nem tudott sem mozogni, sem beszélni – mondta el a lapnak a fiú anyja, aki rendkívül megkönnyebbült, amikor állapota szép lassan javulásnak indult, és pár hét elteltével újra beszélni kezdett.

Azt, hogy milyen változásokat okozott az eset fiában, csak akkor vették észre, amikor szeptember hazaengedték. „A konyhában voltam, amikor hallottam, hogy Kai üvöltözik a hálószobájában” – mondta el Tracey Thomas, sorolva a káromkodásokat, amik elhagyták fia száját. Amikor pedig felment megnézni, hogy mi történt, újabb furcsaságot vett észre fia viselkedésében. A gyerek ugyanis egy nagy darab sajtot majszolt, amikor benyitott a szobájába.

 Kai Thomas – a kómából felébredve rászokott a káromkodásra és a sajtokra
Fotó:EliteDaily

Mint kiderült, a fiú sajtmániássá vált. Anyja elmondása szerint a gyerek mindig is szerette a sajtot, de az agyvérzés és a kóma után ellenállhatatlan vágyat kezdett el érezni a sajtok után, és „sajtfüggővé” vált. „Még a reggeli zabpehelyre is sajtot tesz” – mondta el Tracey Thomas. A nő elmondása szerint az orvosok a káromkodást meg tudták magyarázni azzal, hogy a kómából felébredt embereknél előfordulnak viselkedésbeli változások – mint az, hogy egy korábban illedelmes gyerek elkezdt agresszívan káromkodni – a sajtmániára „senki sem tudott magyarázatot adni”.

A Mail cikke szerint a 15 éves fiú állapota azóta szép lassan javulni kezdett, és bár még főleg otthon tanul, egy-egy órát minden nap eltölt egy rendes iskolában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik