Élet-Stílus

Fia gyermekét hordta ki, teljesen törvényesen

terhesség (terhesség, )
terhesség (terhesség, )

A példátlan brit eset egy bírósági ügy miatt került nyilvánosságra.

Örökbe fogadhatja saját fiát egy huszonéves brit férfi, akinek gyermekét saját édesanyja horda ki béranyaként, döntött egy londoni családjogi bíróság – jelentette a Guardian. Az ügyben döntő bíró az indoklásban közölte, hogy még soha nem találkozott ilyen esettel, de a megállapodás egy törvényt sem sértett.

A 20-as évei közepén járó brit férfi anyja (egyikük nevét sem hozták nyilvánosságra) azután vállalta a béranyaságot fia számára, hogy egyik rokonuk egészségügyi problémái miatt nem tudta azt vállalni. A tervbe beleegyezett a nő férje is, és ők voltak azok, akik az ötlettel megkeresték a fiatalembert – áll a bírósági ítéletben.

A most héthónapos kisfiú születése óta az egyedül élő apjánál van, aki a bírónő szavai szerint nagyszerűen viseli gondját a kicsinek. A férfi „sok ideje akart gyermeket”, és várt addig, amíg megfelelő állást tudott szerezni, és saját otthonba tudott költözni, hogy minél jobban el tudja látni gyermekét, és több jogi és orvosi szakértővel is konzultált, mielőtt tervét megvalósította volna. Végül mesterséges megtermékenyítéssel hozták létre a magzatot a férfi hímivarsejtje és egy donor petesejt felhasználásával.

Az ügy azután került a bíróság elé, hogy az apuka örökbefogadási kérvényt nyújtott be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik