Nagyvilág

Focicsapatnyi gyereket nemzett egy japán férfi béranyáknak

Az előzetes DNS-vizsgálat eredményei szerint legkevesebb 12 gyereke lehet Thaiföldön, de más országban is lehet még utódja, így akár a cserejátékosokra is telik a keretből.

A 24 éves japán üzletember a béranyasági botrány három héttel ezelőtti kirobbanásakor menekült el Thaiföldről. Ügyvédje nem fedte fel hollétét, ám közreműködött abban, hogy a férfi DNS-mintát adjon vizsgálatra. A mintákat a japán hatóságok felügyeletével vették és közreműködésükkel juttatták el Bangkokba.

Óriáscég örököse a gyerekgyűjtő

“Az előzetes vizsgálatok kimutatták az azonosságot” – mondta sajtóértekezletén Kokiat Wongworachart, a thaiföldi rendőrség parancsnokának helyettese. Közölte, hogy a férfit – akit nem vádolnak bűnelkövetéssel – beidézték, hogy megmagyarázza indítékait a gyerekeket illetően.

Az illetékes elmondta, hogy az férfi a hozzájuk eljuttatott közleményben azt állította, azért nemzette a gyerekeket, hogy vagyonát rájuk hagyja, és felnevelésükhöz megvan az anyagi fedezete. (Japán sajtóértesülések szerint a férfi egy japán távközlési óriáscég tulajdonosának gyermeke.)

A rendőrség gyanúja szerint a 12 gyermeken kívül három másik Thaiföldön béranyától született és jelenleg Kambodzsában lévő gyermeknek és egy japán útlevéllel szintén Kambodzsában tartózkodó fiúnak is a japán üzletember az apja.

Botrány volt a Down-szindrómás csecsemőből

A thaiföldi rendőrség a hónap elején talált kilenc béranyától született gyermeket és dadáikat valamint egy terhes béranyát egy bangkoki lakásban. Később további gyermekek megtalálását is bejelentették az illetékesek. Feltételezték, hogy a gyerekek ugyanattól a japán apától származnak, aki elhagyta Thaiföldet a béranyasági botrány kirobbanásakor.

Világszerte felháborodást és a béranyaságról szóló vitát váltott ki a Down-szindrómával és lyukas szívvel született Gammy esete, akit ausztrál biológiai szülei a 21 éves thai béranyánál hagyták, miközben egészséges ikertestvérét magukkal vitték Ausztráliába. A Gammy-ügy nyomán a thaiföldi egészségügyi minisztérium intézkedéseket léptet életbe az országban működő termékenységi klinikák ellen. A mesterséges megtermékenyítést kínáló 12 intézményből ötöt bezártak, mert nincs engedélyük ilyen szolgáltatás nyújtására, és bejelentették, hogy a fizetett béranyaság törvény általi betiltását tervezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik