Élet-Stílus

Hajfesték miatt halt meg a kétgyermekes anya

anya(960x640).jpg (anya)
anya(960x640).jpg (anya)

A 39 éves nő nem tudta, hogy allergiás a hajfestékre, pedig enyhébb tünetei már korábban is voltak.

A kétgyermekes brit édesanya, Julie McCabe az otthonában esett össze, egy nappal azután, hogy fodrásznál járt. Férje szerint az egész nagyon gyorsan és váratlanul történt, és bár az asszonyhoz idejében kiértek a mentők, segíteni már ők sem tudtak rajta: a súlyos allergiás reakció miatt kómába esett, amiből többet nem tért magához.

A család csak később, a boncolás után tudta meg, hogy a 39 éves nő minden jel szerint egy olyan allergiás reakcióba halt bele, amit az egy nappal korábban használt hajfesték egyik összetevője váltott ki. Julie halálának ügyében vizsgálat indult, ami kiderítette, az asszonynál már korábban is jelentkeztek enyhébb tünetek, melyek arra utaltak, hogy allergiás a fodrász által használt készítményre.

“Legalább 20-szor volt orvosnál a kiütésekkel és azzal, hogy viszket a szeme. Kezelést is kapott, de azt soha, senki nem mondta neki, hogy hagyjon fel a hajfestéssel” – mondta a férj, aki azt is hozzátette, meggyőződése, hogy feleségének fogalma sem volt róla, a hajfestékére allergiás. “Még az orvosi kartonjára se vezették fel a dolgot, pedig kötelességük lett volna. Figyelmeztetniük kellett volna, hogy hagyjon fel a hajfestéssel, mert adott esetben súlyos következményei lehetnek” – panaszolta a férfi.

Az ügyben zajló meghallgatás során Julie orvosa azt mondta, azért nem írta rá a nő kartonjára a hajfestékallergiát, mert biztos volt benne, hogy kórházi körülmények között úgy sem találkozhat a szerrel, így feleslegesnek tartotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik