Élet-Stílus

Beperelte az iskolát a pedofóbiás tanár

birosag(430x286).jpg (bíróság, törvénykönyv, mérleg, kalapács)
birosag(430x286).jpg (bíróság, törvénykönyv, mérleg, kalapács)

A kisgyerekektől betegesen rettegő 63 éves nőnek az nem tetszett, hogy általános iskolásokat kellett tanítania.

Az éveken át az ohiói Cincinnati egyik középiskolájában dolgozó nyelvtanár még 2009-ben helyezték át egy általános iskolába, miután a gimnáziumban megszüntették a franciaórákat. A most 63 éves Maria Waltherr-Willard mindössze fél évig bírta elviselni az általános iskolás gyerekeket, és mivel hiába kérte, nem helyezték vissza a középiskolába, végül nyugdíjba vonult. Majd pert indított a helyi iskolakörzet ellen, amiért nem teljesítették kérését – jelentette a helyi sajtó.

A nő arra hivatkozott, hogy pedofóbiás, azaz betegesen retteg a kisgyerekektől, és az általános iskolában végzett munka komoly egészségügyi problémákat okozott nála. Waltherr-Willard szerint azzal, hogy nem biztosítottak számára középiskolai munkahelyet, az iskolakörzet megsértette a fogyatékkal élők jogait védő amerikai törvényt (ADA).

A bíróság azonban nem így látta az eset. Egy szövetségi fellebbviteli bíróság ugyanis elutasított a nő keresetét, közölve, hogy kérése túlzó volt. A döntés szerint a középiskolában már nem volt szükség a munkájára, mert beosztását megszüntették, és az ADA arra nem kötelezi a munkaadókat, hogy új állást hozzanak létre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik