Élet-Stílus

Tizenhárom év után kifizette a lopott pizzát

pizza (pizza, )
pizza (pizza, )

Nem csak az étel árát, hanem a kamatokat is megküldte az étteremnek egy bocsánatkérő levéllel.

Egy pizzéria tulajdonosa osztott meg egy bocsánatkérő levelet a Redditen. A nyomtatott sorokat egy bűnbánó egykori vendége küldte el neki ötvennégy dollár és 39 cent kíséretében – írja a brit Metro.

 

„Tisztelt Uram,

még 2002-ben érvénytelen csekkel fizettem a pizzériájában. Akkoriban nagyon nehéz anyagi helyzetben voltam, és eljutottam a végsőkig. Nem volt pénzem, csak egy éhes gyermekem otthon, ezért megírtam egy csekket, amiről tudtam, hogy a bankom nem fog beváltani. Nem keresek kifogásokat arra, amit tettem, csupán a körülményekre szerettem volna rávilágítani.

Sokat gondolok az esetre, nagyon szégyellem, és nagyon megbántam, amit tettem. Az elmúlt néhány évben többször elmentem az éttermébe, hogy mindent bevalljak, és bocsánatot kérjek, de soha nem volt elég bátorságom, úgyhogy csak vettem egy pizzát és eljöttem.

Keményen dolgoztam, és sikerült kiépítenem egy szerény üzletet az elmúlt tíz évben, és úgy érzem, rendbe kell tennem a dolgaimat. A levelemhez mellékelek 54 dollárt és 39 centet. Az eredeti számlám 20 dollár volt, ehhez hozzáadtam a 13 év alatt felgyűlt 8 százalékos kamatot.

Köszönöm!”

A pizzéria tulajdonosa azt írja, alig hitt szemének, amikor elolvasta a levelet. Aztán még jobban örült amikor a posztja alatt elkezdtek sorjázni a pozitív hozzászólások: „a fickónak nem kellett volna csinálnia semmit, hogy mégis megtette, az sokat elárul a személyiségéről. Még a kamatot is felszámolta: milyen nemeslelkű” – írja az egyik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik