Élet-Stílus

Maratonfutással küzd a rák ellen a kemoterápia helyett

kórház (kórház, )
kórház (kórház, )

A brit anyuka nem ért egyet az orvosokkal, akik szerint módszereivel csak megöli saját magát.

A 41 éves Anne Pharót az elmúlt négy évben már két alkalommal kellett kezelni mellrák miatt. Az orvosok bevetettek mindent: két alkalommal esett át masztektómián, kemoterápián és sugárkezelésen. Azonban hiába győzte le (győzték le az orvosok) a rákot, tavaly októberben az orvosok közölték vele, a betegség harmadik alkalommal is megjelent a szervezetében, és kemoterápia nélkül nem lesz esélye. A nő azonban más megoldást választott – írta a Pharo történetéről beszámoló Daily Mirror.

A két gyermekét Portsmouthvárosában egyedül nevelő nő a Mirrornak egyenesen kijelentette: „Véleményem szerint a kemoterápia és a sugárkezelés nem gyógyítja meg a rákot. Az csak ideiglenes megoldás, és a rák pár évvel később visszatér”. Pharo a lapnak elmondta, az orvosok által javasolt kezelések helyett inkább a természetes gyógymódokra bízza az életét, és csalódásának adott hangot amiatt, hogy a brit társadalombiztosítás ebben nem segíti, és egyedül kell végigcsinálnia.

A nő első rákbetegsége után kezdte el a természetes gyógymódok alkalmazását, követve a Facebookon kapott tanácsokat. Gyalogolni, majd később kocogni és futni kezdett, és bár az elején még egy sarok megtétele is majdnem legyőzhetetlen kihívást jelentett számára, 2012-ben már maratoni futásokon kezdett el részt venni – írta a Mirror. Megváltoztatta étrendjét is: „lúgosító ételeket” kezdett el enni, sok zöldséget, és közben távol tartotta magát a cukros valamint a lisztet tartalmazó étkeket és a húsok nagy részét.  Valamint a tejtermékeket, mert „azokat kapcsolatban hozták a mellrák kialakulásával” – mondta.

Az új életmód ellenére a rák 2014 januárjában visszatért.  Először el sem akarta hinni, hogy módszereivel nem sikerült elkerülnie a betegséget, de végül kénytelen volt elfogadnia az orvosok bizonyítékait. Tanácsaikat azonban már nem: a masztektómiába beleegyezett, de a kemoterápiát és a sugárkezelést már nem vállalta. Októberben azonban újabb rákos daganatokat találtak a testében, de akkor már a CT-t sem engedélyezte és műtétet is lemondta, hogy az alternatív gyógymódokra bízza életét.

Most hetente kétszer „oxigénterápián” vesz részt, egy homeopata által felírt cseppek szed, valamint szódabikarbónát citromlével. Emellett kapcsolatba lépett egy bulgáriai gyógyközponttal, ahol természetes módszerekkel küzdenek a rák ellen. „Az első lépés az higanytöméseim eltávolítása lesz” – mondta el a Mirrornak a kétgyermekes anyuka. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik