Élet-Stílus

Eddig biztosan ön is rossz módszerrel főzte a spagettit

spagetti(960x640).jpg (spagetti, tészta, )
spagetti(960x640).jpg (spagetti, tészta, )

Egy egyszerű trükk segítségével rengeteg energiát, vizet, és időt lehet megspórolni.

Ugye ön is úgy tanulta, hogy a spagettit a legjobb egy nagy, háromnegyedéig vízzel töltött fazékban főzni, és a tésztát a már lobogó vízbe kell tenni? Hát nem. Harold McGee-nek, a Keys to good cooking (A jó főzés kulcsai) című könyv szerzőjének legalábbis van egy jobb tippje. Ő fazék helyett serpenyőt javasol, mert a fekvő spagettire jóval kevesebb víz is elegendő. Emellett azt tanácsolja, hogy ne várjunk a forráspontig, hanem tegyük a tésztát egyből a hideg vízbe, így a tésztaszálak nem ragadnak majd össze. McGee szerint a maradék vizet ráadásul a szósz elkészítéséhez is fel lehet használni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik