Élet-Stílus

Intelligensebb gyermekeik lesznek a nagyobb hátsójú nőknek

fenék (fenék, idom, popsi, zsír, teltkarcsú)
fenék (fenék, idom, popsi, zsír, teltkarcsú)

A sokak által csak „problémás területek” néven ismert testtájakon felhalmozódó zsírrétegnek fontos szerepe van az agy kifejlődésében.

Jó hír a kerekded formákkal rendelkező nőknek, különösen azoknak, akiknek az átlagosnál terebélyesebb hátsójuk: minden jel arra utal, hogy az önök gyermekei intelligensebbek (lesznek) a társaiknál.

A nők hajlamosak „problémás területeknek” nevezni azokat a testtájaikat, amik minden diétának és mozgásformának ellenállnak: egyszerűen nem hajlandók egy centit sem karcsúsodni. Nos, ideje leszokniuk erről: Will Lasek, a University of Pittsburgh professzorának kutatása ugyanis bebizonyította, hogy ezek a makacs zsírpárnák kiemelkedő szerepet kapnak a gyermeki idegrendszer fejlődése során, különösen a szoptatás idején – írja az Inquisitr.

„Rengeteg zsírra van szükség az agy fejlődéséhez, és az említett területnek zsírjai docosahexén savban (DHA) gazdagok, ami az emberi agy egyik különösen fontos építőeleme. Úgy tűnik a nők úgy fejlődtek az evolúció során, hogy elegendő zsírt halmozzanak fel ezeken a területeken mielőtt gyermekük születik, és őrizzék is meg, amíg a baba megérkezik – mondta el Lasek professzor.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik