Élet-Stílus

Régi szerelme megölésével vádolták meg az otthonról 17 éve megszökött lányt

indiai nő (nő, menyasszony, india, )
indiai nő (nő, menyasszony, india, )

Nem egykori kedvesével, hanem egy új férfivel tért haza: ezért gyilkossággal vádolta meg régi szerelme családja.

Regényes ország India, ahol valóban könyvoldalakra illő történetek játszódnak le néha, teljesen hétköznapi hősökkel. Bhavnagar rendőrkapitányságán lépésről lépésre egy olyan sztori bontakozott ki, amitől minden romantikusregény-szerző megnyalná a szája szélét, majd vad klaviatúracsépelésbe kezdene.

Az őrszobára egy fiatal lányt kísért be két népes família: a lány, Radha és egykori szerelme Madhav családja. Utóbbiak arról győzködték a rendőröket, hogy őrizetbe kell venniük a nőt, mert biztosan meggyilkolta a rég eltűnt fiút – írja a Times of India.

 

A lány mesélni kezdett. Ő és Madhav még nem voltak húszévesek, amikor 1997-ben egymásba szerettek. Tudták, hogy soha sem házasodhatnak össze, hiszen különböző kasztba tartoztak. Úgy döntöttek, hogy mint annyi más egymást titokban szerető pár, megszöknek otthonról.

Néhány nappal később a fiú nem bírta tovább elviselni a lelkiismeret-furdalást, amiért kiszakította a lányt a családjából. Palitanaban egy asztrológusnál szálltak meg, aki segíteni próbált a szökevényeken. Madhav azonban döntött: elegendő pénzt hagyott a szobában ahhoz, hogy Radha hazatérhessen, majd elhagyta szerelmét.

Az összetört szívű lány azonban tudta, hogy ha hazatérne, a családja kiközösítené. Egyetlen vigasza az asztrológus volt, aki megígérte neki, hogy előkeríti neki Madhavt, s míg sikerrel nem jár, menedéket és ételt biztosít neki. Az asztrológusnak három évébe került, de megtalálta a kétszer szökött fiút: egy útszéli bódéban dolgozott Bhavnagar városában.

 

Madhav azonban azt mondta, továbbra sem veheti el Radhat, majd megkérdezte az asztrológust, hogy miért nem veszi el ő maga a lányt, ha már hosszú évek óta támogatja. Aztán valóban: Radha hozzáment az asztrológushoz.

Hosszú évekkel később Radha egyik bátyja meglátta a lányt egy esküvőn, Bhavnagarban. Könnyek között ölelték meg egymást, de a férfi hiába kérlelte, húga nem mert hazamenni vele, hogy meglátogassa a családját. Tizenhét év telt el a szökés éjszakája után, mire a nő meg merte kockáztatni a látogatást.

 Képek: Thinkstock

Amikor Madhav családja meghallotta, hogy a lány hazatért, de a fiúról még mindig nincs hír, rögtön meggyanúsították a nőt, hogy megölte a fiút, hiszen az azóta sem adott semmilyen életjelet. Ismét az asztrológus, immár a férje sietett Radha segítségére. Újra elindult, hogy megkeresse Madhavt. Ezúttal szerencsére sokkal hamarabb rátalált a férfire és rávette, hogy menjen vele Solaba, és bizonyítsa be Radha ártatlanságát.

Gohil nyomozó azt mondta, lehetetlen leírni azt a pillanatot, amikor Madhav belépett a kapitányság épületébe: elszabadultak érzelmek, mindenki könnyekben tört ki. „A boldogság ami átjárta a két családot megmutatta nekünk, miért érdemes rendőrnek lenni” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik