Élet-Stílus

Megöletné kutyáját, hogy mellé temethessék

Az amerikai nő végrendeletében azt kérte örököseitől, hogy gondoskodjanak imádott kutyájáról a halála után.

A Bela névre keresztelt német juhász jelenleg a Dearborn megyei állatmenhelyen várja sorsát, azután, hogy idős gazdája a közelmúltban váratlanul meghalt. Connie Lay azonban ezt megelőzően rendelkezett imádott kutyájáról, Beláról.

A New York Daily News című amerikai hírportál szerint a végakarat szerint a kutyát az asszony mellett kell örök nyugalomra helyezni, ha az egészségi állapota nem engedi meg az örökbeadást, illetve az örökösöknek nem sikerül olyan menhelyet találni, ahol békében töltheti utolsó napjait.


Kép forrása: New York Daily News

Csakhogy az örökösök először meg sem próbáltak menhelyet keresni, ehelyett felkértek egy állatorvost, hogy altassa el az amúgy teljesen egészséges 9 éves Belát, hogy ezzel teljesíthessék Connie utolsó akaratát. Meglepő egyébként, de Utahban van rá lehetőség, hogy a kutya és gazdája együtt nyugodhasson: a tervek szerint a kutya hamvait egy urnába tennék gazdája hamvaival.

Az asszony ügyvédje, Doug Denmure a KATU nevű amerikai hírportálnak azt nyilatkozta, még azelőtt, hogy Belát elaltatták volna, az örökösök meggondolták magukat, a kutya sorsát pedig Connie egyik barátjának kezébe adták, aki vállalta, hogy felkutatja azt a menhelyet, ahol Bela utolsó éveit háborítatlanul töltheti majd. “A kutya további sorsáról egyelőre biztosat nem tudni: egyelőre a PAWS állatmenhelyen gondozzák, és itt végzik azokat a vizsgálatokat, melyekből kiderül, szükséges-e a kényszeraltatás” – mondta az ügyvéd, majd hozzátette, biztos benne, hogy Connie kérése egyáltalán nem egyedi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik