Élet-Stílus

Bottal ütik a rendőrök a bankrabló télapó nyomát

santacon sf (mikulás, fesztivál, usa, )
santacon sf (mikulás, fesztivál, usa, )

Nem minden piros ruhás, ősszakállú ember használja ajándékhordásra a puttonyát.

Az intellektuális bűnözés történetének egyik legfényesebben ragyogó csillaga az az ember, aki szombaton délután kirabolt egy bankot San Francisco-ban. Nem tudni, hogy a tettes meddig tervezgette a mesterbűncselekményt, de eddig úgy tűnik, hogy bejött a számítása.

A kaliforniai nagyvárosban minden évben nagy, mikulás fesztivált rendeznek. Az utcák ilyenkor tele vannak több százezernyi télapónak öltözött mulatozóval. Idén, az egyikük azonban nem az volt, akinek látszott, hanem maga a báránybőrbe bújt farkas, vagyis a télapóbőrbe bújt bankrabló.

 SantaCon San Francisco (kép: Facebook)

Az ember, akiről a rendőrség mindössze annyit tud, hogy a magassága olyan 180 centi körüli volt, meg, hogy a bűncselekmény elkövetésekor piros nadrágot, piros kabátot, piros sapkát, és hosszú fehér, (valószínűleg ál-)szakállat viselt, délután 1 óra 8 perckor lépett be egy kisebb bankba, majd egy cetlit adott át a pénztárosnak melyen azt követelte, hogy rakják meg zsákját készpénzzel. Néhány perc már múlva az elkövető, a zsákmányolt, meg nem nevezett összeggel eltűnt az utcán hömpölygő mikulásáradatban – írja egy helyi lap.

A rendőrség a lakosság segítségét kéri, de fantomkép rajzolásával nem bíbelődtek – tesszük mi hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik