Élet-Stílus

A Facebookon talált rá a család a hajléktalan rokonra

Teljesül George vágya: megvalósulhat az ünnepi vacsora – nem is akárhol.

A Humans Of Ireland egy nemzetközi mintára indított ír Facebook-oldal, az országban élő emberek fotóival. Minden fénykép mellett idézet olvasható – a képen szereplő emberektől, akik bemutatkoznak, mesélnek életükről.

Nemrég egy George nevű hajléktalan férfi fotója került fel az oldalra; a képhez tartozó leírásból kiderül, hogy vándoréletet él, jelenleg Kinsale-ben tartózkodik, de mindig ott tölti az éjszakát, ahol épp talál szabad ágyat egy menhelyen. Ami jelen pillanatban leginkább foglalkoztatja: hogy hol lesz majd karácsonykor. George úgy döntött, hogy ha találna egy olyan szálláshelyet, amelyen karácsonyi vacsorát is adnak, akkor még fizetne is érte – csak szeretné, ha része lehetne egy ünnepi étkezésben.

A Facebook-oldal tulajdonosa, Lee Furlong fotós megírta a Humans of Ireland blogján, hogy rengeteg üzenetet kapott a kép megjelenése óta, nagyon sokan jelezték, hogy vendégül látnák a férfit egy estére, vagy akár kifizetnék neki az ünnepi vacsorát.

Aztán váratlanul bejelentkezett George lánytestvére is.

Sheelagh elmondta a fotósnak, hogy 12 éve nem látta fivérét – ennek okára nem derült fény – és most szeretné, ha George velük töltené a karácsonyt. Furlongnak nagy nehezen sikerült felkutatnia a hajléktalan férfit, és tudatta vele a híreket. Később már George hívta őt telefonon, és lelkesen újságolta, hogy családja körében fogja tölteni az ünnepeket.


Fotó: facebook.com/HumansOfIrelandOfficial

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik