Élet-Stílus

„Imádom a férjem, de nem élnék vele”

esküvő (esküvő, )
esküvő (esküvő, )

Egyre többen vallják, hogy a hosszú házasság titka a különélés.

Egyre népszerűbb, főleg a fiatalabb házastársaknál, hogy bár összekötötték az életüket – fogadva, hogy jóban-rosszban, míg a halál… – még sem költöznek egy fedél alá, és bár házasságban élnek, nem egy házban. A brit Daily Mail egy angliai házaspár példáján keresztül mutatta meg az elsőre (és másodikra is) furcsának ható megoldást, amikor a pár össze is köti az életét, meg nem is. David Burke és felesége, Claire állítja, ennél jobb megoldást nem is választhattak volna.

A pár a bradfordi tűzoltóságok ismerkedett össze, ahol a férfi tűzoltóként, a nő pedig recepciósként dolgozott. Mindketten egy válás után voltak, amikor egymáshoz sodorta őket az életét és egymásba szerettek 11 évvel ezelőtt. Ahogy szorosabbá vált kapcsolatuk, Claire eleinte azt képzelte el, hogy egy idő után össze fognak költözni, mint minden pár, akit ismertek, de David hajthatatlannak bizonyult abban, hogy ne éljenek egy fedél alatt.

 Jóban, rosszban – csak ne egy fedél alatt
Fotó:Thinkstock 

A nő ezt elsőre nehezen akarta elfogadni, de az eltelt évek alatt megváltozott a véleménye és ma már állítja: a lehető legjobb döntést hozták azzal, hogy külön élnek, annak ellenére, hogy hat éve közös gyerekük született, egy Down-kóros kisfiú, és két éve összeházasodtak. A lánykérés napján Claire már annyira hozzászokott a külön töltött együttéléshez, hogy első kérdése az volt: „De ugye nem kell veled élnem?”

Elmondásuk szerint a különélés eredménye az lett, hogy minden egyes nap alig várják, hogy találkozzanak a másikkal és nem szürkültek bele a folyamatosan együtt töltött napok rutinjába – és ennek jó hatása volt a nemi életükre is. Claire a Daily Mailnek kijelentette: sokkal több időt töltenek együtt, mint együtt élő házas barátaik, akik estéiket saját hálószobáiban töltik el. „Az együtt töltött idő így sokkal különlegesebb” – tette hozzá a boldog feleség. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik