Élet-Stílus

A férj tartja életben feleségét, azután, hogy az orvosok lemondtak róla

A lelkiismeretes férfi az elmúlt 11 év minden napján maga gondoskodott súlyos beteg szerelméről.

Azután, hogy 2003-ban az orvosok közölték vele, hogy imádott felesége meg fog halni, az akkor 68 éves Zhang Chang Shan nehéz döntést hozott: úgy határozott – legyen bármilyen nehéz is – otthon gondozza tovább a súlyos beteg asszonyt, aki egy stroke miatt nem sokkal korábban teljesen lebénult.

„Az orvosok azt mondták, ilyen állapotban legfeljebb egy hónapja lehet hátra, de nem akartam hinni nekik. Biztos voltam benne, hogy tévednek, ezért döntöttem úgy, hogy hazahozom őt magamhoz” – mondja a most 79 éves férfi, aki az elmúlt években még a hagyományos kínai orvoslást is elsajátította, hogy segíthessen az asszonyon.


Képek forrása: shanghaiist 

Azóta, hogy Zhang hazahozta feleségét, Shu Xiant, 11 év telt el. Férje azt mondja, bár a nő most sem beszél, de hümmögéssel jelzi, ha szüksége van valamire, és pislogással válaszol is férje kérdéseire. Az asszony táplálásra Zhang évekkel ezelőtt egy különleges módszert dolgozott ki: előre megrágja és pépesíti az ételt feleségének, majd ezeket az előre megrágott falatokat a szájából adja felesége szájába.

 

A férfi azt mondja, tisztában van vele, hogy a módszer sokak számára meglehetősen szokatlannak tűnhet, ennek ellenőre hatékony. „Boldoggá tesz, hogy tudom, ezzel életben tudom őt tartani, és számomra ez a legfontosabb.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik