Élet-Stílus

Rögtön puha, rögtön süthető mézeskalács? Igen!

mézeskalács (mézeskalács)
mézeskalács (mézeskalács)

Megtaláltuk a tökéletes receptet ahhoz a süteményhez, ami nélkül nem telhet el karácsony.

Néhány hónappal a bögrés palacsinta elképesztő sikere után, igazából már meg sem lepődtünk azon, hogy mostanra gyakorlatilag minden süteménynek lett egy saját „bögrés” változata. Igen, még a karácsony első számú édességének, a mézeskalácsnak is.


Kép forrása: Thinkstock 

Ezt a most következő gyöngyszemet, amit mindenképpen érdemes kipróbálni, a Rupáner konyha című blogon találtuk, és hogy őszinték legyünk, azonnal beleszerettünk. Hogy miért? Nos, mert egyszerű. Mert gyors. És nem utolsósorban: mert azok is bátran kipróbálhatják, akik eddig hadilábon álltak a sütéssel.

Lássuk a hozzávalókat, melyekhez a mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre:

8 bögre finomliszt
másfél bögre porcukor
3 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
30 dkg margarin vagy vaj
1 bögre méz
3 tojás

Kíváncsi az elkészítés módjára is? Olvass el a folytatást a Rupáner-konyha blogon ide kattintva!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik