Élet-Stílus

Ezen próbálj szerencsét a lottó helyett!

Ha december, akkor indul a kedvenc jótékonysági akciónk, a sok kicsi, ahol nemcsak segíthetsz, de jobbnál jobb nyereményekért is izgulhatsz.

Idén már ötéves a Sok kicsi néven futó adománygyűjtő nyereményjáték, ami a kezdetekben gasztrobloggerek ínycsiklandozó felajánlásaival indult, majd az ebben a témakörben mozgó cégek ajándékaival folytatódott. Harminc különböző „díj” (15 blogger és 15 cég felajánlásai) közül lehet választani, és nagyon kell utálni ahhoz a hasunkat (illetve a bővülő témakört elnézve magunkat és az életet), hogy ne találjunk több kedvünkre valót is.

Így vehetsz részt

Minden fontos információt az akcióról ide kattintva találtok.

Ha kitaláltuk, hogy miért szállnánk versenybe, akkor jön az adományozás része. A Sok kicsi az Egy Ebéd Egy Esély Közhasznú Gyermekétkeztetési Alapítványnak gyűjt. Ahhoz, hogy sorsjegyet válthass a neked tetsző blogger/céges felajánlásra, be kell fizetned 1000 forintot, amit aztán az alapítványnak utalnak át. Ha több gasztroélményért is ringbe szállnál, akkor több sorsjegyet kell venned. Illetve, ha nem bízol Fortuna asszonyban eléggé, növelheted azzal is az esélyeidet, hogy több sorsjegyet váltasz ugyanarra.

Ami e sorok íróját illeti, idén négy dolgot is megkívántam (többek közt a Tetovált lány konyhájával közös olasz vacsorafőzést), úgyhogy reménykedem benne, hogy nem ott lesz a legnagyobb versengés. Bár bevallom, abban, hogy a kedvenc akciómmá vált a Sok kicsi annak is szerepe van, hogy bizonyítékom van rá, hogy nem lehetetlen nyerni: évekkel ezelőtt már nyertem egy csodás sajtfondüzést a blogger Nemisbékával.

Számomra ez az igazi ereje az akciónak, hogy emberi, nem – feltétlenül – boltban kapható élményeket kínál, és ha nem is nyertél végül semmit, akkor is tudod, hogy nem kidobott pénz a sorsjegyekre elköltött x ezer forint, hanem nagyon is jó helyre kerül.

És tudjátok, sok kicsi sokra megy. Januárban meg lehet majd megint lottózni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik