Élet-Stílus

Milliókat gyűjtött beteg barátjának a hatéves kisfiú

Könyvet írt, miután megtudta, hogy barátja ritka betegségének kutatására nincs elég pénz.

„Annyira nagyon, de nagyon boldog vagyok, hogy segíthetek a legjobb barátomnak” – mondta a Los Angelesi kisfiú, majd hozzátette, nagyon hálás az embereknek, akik áldoztak arra, hogy megvegyék a könyvét. „Nem is tudom elmondani, milyen jó érzés, hogy megosztották a történetünket” – tette hozzá.

Bár még csak hétéves, a kis Dylan Siegal már most bebizonyította, hogy rendkívüli ember. Nem sokkal azután ugyanis, hogy megtudta, nincs elég pénz annak a betegségnek a további kutatásaira, amiben a legjobb barátja, a nyolcéves Jonah Pournazarian is szenved, úgy döntött, kezébe veszi az irányítást.

„Elhatározta, hogy ő majd megszerzi a hiányzó pénzt” – emlékezett vissza Dylan édesanyja az ABC hírcsatorna riporterének, majd hozzátette, amikor felajánlotta fiának, hogy segít neki standot állítani, és limonádét árulni, fia nem hagyta magát. „Rámnézett azzal az ugyan-ne-anyáskodj-már-nézésével, majd felrohant a szobájába. Néhány órával később papírlapokkal, és széles mosollyal állt elénk, majd közölte, írt egy könyvet.”


Kép forrása: Daily Mail 

A meglepett szülők alig hittek a szemüknek, majd úgy döntöttek, tesznek egy próbát és kiadják Dylan alig pár oldalas, kézzel írt és saját kezűleg illusztrált alkotását. Legnagyobb meglepetésükre a kisfiú könyve néhány nap alatt igen népszerű lett, az azóta eltelt egy évben pedig több ezer példányt értékesítettek belőle. „Eddig 50 államban, és még legalább 42 országban adták ki a Chocolate Bar című könyvecskét, az árából pedig 900 ezer dollárt folyt be.”

Az akcióról közben tudomást szerzett Jonah és családja is. „Nagyon meghatott minket Dylan kedvessége, és bízunk benne, hogy ezzel arra inspirál másokat, hogy segíteni jó dolog” – mondta Jonah édesapja az ABC7 csatornának. A férfi azt is hozzátette, fia öröklődő májbetegsége, az úgynevezett 1B-típusú glikogén raktárbetegség nagyon ritka: 1 millió gyerekből mindössze egyet érint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik