Élet-Stílus

Az életéért harcol a hatéves Krisztina

A hét kemoterápián átesett tornászlánynál a daganatok 95 százaléka eltűnt, de a megoldást egy 600 ezer forintos kezelés jelenthetné – írja a Bors.

A kislány és családja sorsa egy júliusi nyaralás során vett drámai fordulatot, amikor Kriszti hasa fájni kezdett. Amikor elmentek a helyi orvoshoz, azonnal a veszprémi kórházba küldte őket. Miután a Tűzoltó Utcai Gyerekklinikán elvégezték az összes vizsgálatot, két nappal később már műtötték.

„Egy 11 és fél centis daganatot találtak nála, amely a mellékvesekéregnél alakult ki, ennek következtében az áttétek a vesét, a májat és az aortát is érintették” – mondta el Kriszti édesanyja, Judit a Borsnak. A műtét után kemoterápiát rendeltek el, tíznaponként kapta a kezelést. A hetediknél azonban nagyon magas volt a vérnyomása, így a nyolcadikat már nem lehet beadni neki.

Krisztinél a daganatok 95 százaléka így is eltűnt, a maradék kipusztítására még két nagyon erős kemót kap, majd őssejt-transzplantáció vár rá, így pótolják majd a kiölt sejtjeit. A többhetes kezelést száznapos elzárás követi.
Kriszti betegségét neuroblasztómának hívják, amely bármikor visszajöhet. Lenne esély célzott kezelésre, ha a molekuláris diagnosztikán részt vehetne a kislány. Ennek ára 600 ezer forint, de az OEP elutasította a család igényét. Aki segíteni szeretne, a Bors oldalán megtalálható számlaszámokon megteheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik