Élet-Stílus

A kemoterápia után derült ki, hogy nem is rákos

Az 56 éves nagymama úgy érzi, azzal, hogy félrediagnosztizálták, tönkretették az életét.

Amikor hat évvel ezelőtt, 2008-ban gyógyíthatatlan májdaganattal diagnosztizálták, az 56 éves Ann Milne szinte bármire hajlandó lett volna, ami meghosszabbítja az életét. Saját bevallása szerint ezért mondott igent az agresszív kemoterápiára is. „A lehető legtöbb időt akartam tölteni a családommal, szóval magától értetődő volt, hogy igent mondok a kezelésre is.”

Ann kálváriája 5 évvel azután kezdődött, hogy sikerrel vette fel a harcot a mellrák ellen. Abban az évben túlesett egy masztektómián és kemoterápiát kapott, hogy a rák visszavonuljon. „Azt hittem, sikerült megszabadulni ettől a szörnyű betegségtől, de tévedtem” – mondja, majd elárulja, öt évvel ezután, azért ment orvoshoz, mert nyillaló fájdalmat érzett a jobb karjában.


Képek forrása: Daily Mail 

„A fájdalom napról napra erősebb lett, ezért úgy döntöttem, megnézetem magam egy orvossal” – teszi hozzá az asszony, akit ezután szembesítettek azzal, hogy halálos beteg. „A tesztek léziókat mutattak a májamon, amiről az orvosok a kórelőzményem miatt úgy vélték, rákos elváltozások.” Ann, noha még emlékezett az első kemoterápia mellékhatásaira, igent mondott a kezelésre, amitől azt remélte, hogy ad még neki egy kis időt.

Fél éven át kapta a kezelést, amitől azt mondja, teljesen tönkrementek az izmai olyannyira, hogy ma már csak bottal tud járni. „2009-ben végül újabb vizsgálatok következtek, mert az orvosok úgy látták, a kezelés semmit sem változtat az állapotomon. Kiderült, hogy nincs daganatom, sőt, mi több, soha nem is volt.”

 

Ann elárulja, noha az első percben óriási megkönnyebbülést érzett, ma már úgy érzi, a téves diagnózis teljesen tönkretette az életét. Egészségkárosodása miatt, kártérítést követelve beperelte a kórházat, akikkel végül peren kívül, egy hatszámjegyű összegben egyezett meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik