Élet-Stílus

Belehalt egy nő a reptéri ellenőrzésbe

Férje karjaiban vesztette életét, miközben a repülőtér orvosai tanácstalanul toporogtak mellette.

A 30 éves Diana Tolsztova közvetlenül azután vesztette el eszméletét, hogy áthaladt fémdetektoron az oroszországi Ulan-Ude repülőterén, ahol annak ellenére küldték át a szerkezeten, hogy pacemakerje volt – írta a Mirror. Férjének elmondása szerint ő orvosi papírral bizonyította a biztonságiaknak, hogy feleségének a testébe beültetett szívritmus-szabályozó miatt nem szabad átmennie a szerkezeten, ennek ellenére pontosan ez történt.

Makszim Tolsztova elmondása szerint azonnal orvosért kiáltott, miután felesége összeesett, de több percbe telt, mire a segítség megérkezett. Azonban az orvosoknak fogalmuk sem volt arról, hogy mit is kéne tenniük, és csak tétlenül nézték, ahogy a nő a szemük láttára meghal, még mentőt sem hívtak – mondta el a nő férje. „A karomban halt meg” –mondta el Makszim.

A repülőtér szóvivője közölte, hogy vizsgálatot indítottak az esettel kapcsolatban, hozzátéve, hogy a személyzet ki van képezve arra, hogy nem engedhetnek át pacemakeres embereket a fémdetektoros kapun. A szóvivő nyilatkozatában arra utalt, hogy a házaspár tehető felelőssé az eset miatt, kijelentve, „minden beteget figyelmeztetnek”, hogy nem szabad szívritmus-szabályozóval átmenni a fémkeresőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik