Élet-Stílus

„Menni alig bírtam, de azért felkötöttem magam”

Rezső függőségei rabságából kétszer próbált a halálba menekülni. A szerencsejáték, az alkohol és a drog nemcsak az ő, hanem környezete életét is megkeserítette. Kacskaringós út vezetett a tisztulásig. 62 évesen végre boldog.

Negre Rezső zavarba ejtő őszinteséggel beszél pusztító életviteléről, amelynek eredménye egyebek mellett három válás, két öngyilkossági kísérlet, 9 pszichiátria, sőt a börtönt is megjárta. Hentesként, kamion- és buszsofőrként dolgozott több függősség nyomása alatt. Ma már gazdag vállalkozó lehetne, de szinte semmije nem maradt, mégis jobban érzi magát, mint valaha.

5 éve tiszta, rendezte viszonyát a családtagjaival, most részmunkaidős sofőr, mellette más függőknek segít leszokni és a debreceni Játék határokkal programban diákokat óv a szerencsejátéktól.

A játékszenvedély megelőzésére és kezelésére dolgozott ki egy modellprogramot Debrecenben az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. közösen Játék határokkal címmel. Külön a játékfüggőknek és a hozzátartozóknak is tartottak foglalkozásokat az elmúlt két évben.  Debreceni általános és középiskolákban pedig a szerencsejáték veszélyeire hívták fel a figyelmet. Reményeik szerint tapasztalataikat az ország más pontján is sikerrel hasznosítják majd. 

A programról és az eredményekről itt olvashat bővebben. 

Ha Ön vagy családtagja hajlamos játékszenvedélyre, itt talál segítséget.

Olvasói sztorik