Élet-Stílus

Feleségét hívta az életéért kapaszkodó ablakmosó, hogy elbúcsúzzon

A halálra is felkészült a munkás, amikor 68 emelet magasan rekedt társával együtt a One World Trade Center oldalán lengedező platformon.

„Szeretlek. Vigyázz a gyerekekre.” Ezek voltak az utolsó szavai a telefonba a vonal megszakadása előtt Juan Lizamának a feleségéhez, amikor felhívta a New Yorki felhőkarcoló déli oldalán lengedező ablakmosó platformról, ami az egyik kábel meglazulása után rekedt meg a 68-an emeltnél, vészesen az oldalára dőlve. Hilda Lizama ezután már nem tudott mást csinálni, mint rettegve figyelni a híradásokat, ahol élőben közvetítették, ahogy megpróbálják lementeni a férjét és munkatársát a bénultan álló állványról – írta a New York Post.

 “Nagyon magasan vagyunk, nem tudom mi fog történni” – halálra készülve búcsúzott feleségétől a bajba jutott ablakmosó
Fotó:Europress 

A nő elmondása szerint férje felkészült a legrosszabb eshetőségre, és azért hívta fel, hogy elbúcsúzzon tőle. „Nagyon magasan vagyunk, nem tudom mi fog történni” – mondta a telefonba a férfi. Juan Lizama elmondta feleségének, hogy a platformot mozgató motorok egyik elromlott, és társával igyekeznek megoldást találni, de egyáltalán nem biztos, hogy sikerrel járnak. De a beszélgetés nem tartott sokáig. A vonal váratlanul megszakadt.

 Másfél óra után mentették ki a két munkást a platformról, az egyik ablakba vágott lyukon keresztül
Fotó:Europress 

A 42 éves férfit, és 33 éves társát, Juan Lopezt végül másfél órával később mentették le a platformról a New Yorki tűzoltók, akik a mellettük lévő ablakba vágott lyukon keresztül segítették be őket az épületbe, miközben Lizama felesége és legidősebb, 16 éves fia a híradásokat figyelve csak imádkozni tudott a férfiért. A két ablakmosót végül kórházba szállították kivizsgálásra, de egyiküknek sem lett semmi baja. Ezt Hilda a Posttól tudta meg, amikor felhívták. „Ez a legjobb hír, amit valaha hallottam!” – örvendezett a nő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik